Hlavní obsah

Ve Skalici zavřeli krám, jsem rád, že hraji za Most, říká zkušený obránce Novák

Ústí nad Labem

Zkušený hokejový obránce Jan Novák se nečekaně objevil v dresu prvoligového HC Most v úvodním duelu nového ročníku WSM Ligy s Ústím nad Labem. Protřelý bek s takřka osmi stovkami startů v české extralize i zkušenostmi ze zahraničí chce pomoci severočeskému týmu ke klidnému účinkování v soutěži. „Hokej mě baví a jsem rád za každou šanci,“ svěřil se Jan Novák v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Profimedia.cz

Obránce Jan Novák se Slavií získal dva extraligové tituly.

Článek

Jak se zrodil váš překvapivý přesun do Mostu?

Mostečtí projevili zájem. Věděli, že jsem volným hráčem a vzali si mě na zkoušku. Přišel jsem asi před čtrnácti dny. Odehrál jsem přípravný zápas a odjel s týmem i na turnaj do Německa. Pak jsme se domluvili a uvítal jsem, že tady mohu hrát.

Kde jste působil naposledy?

V sezóně 2014/2015 jsem ještě nastupoval za Slavii Praha v extralize a po neúspěšné baráži jsem šel loni v létě do slovenské Skalice v tamní extralize. Skalica ale letos v únoru zavřela krám, skončili jsme soutěž předčasně. Od té doby jsem tedy nebyl nikde, protože nám o konci řekli dva dny před vypršením přestupního termínu. Toho, že jsem tam působil, přesto nelituji. Hokej mě baví, akorát je takříkajíc blbé, že hrajete osm měsíců a nikdo vám nezaplatí. Asi je to takový módní trend, děje se to v hodně týmech.

Jak vzpomínáte na svoje předešlé účinkování v českých klubech?

Samozřejmě nejvíc na Slavii, s níž jsem získal tituly v letech 2003 a 2008, mezitím jsme byli dvakrát stříbrní. Všechno fungovalo, klapalo, tým byl dobrý a na úrovni i super kamarádi. Působil jsem i v Brně, Českých Budějovicích, Mladé Boleslavi a v Chomutově. Za každou možnost jsem byl vděčný.

S jakým předsevzetím jste zahájil svoji mosteckou štaci v první lize?

Chci tady odehrát dobré zápasy a odvádět patřičné výkony. Čas ukáže, jak to bude v praxi. Ale mám cíl, aby byl spokojený nový trenér Mostu Jiří Doležal, manažer klubu i já samotný.

Za Most nastoupili už v prvním kole i další někdejší extraligoví borci - brankář Marek Pinc, útočníci Jan Alinč, Tomáš Divíšek, Vojtěch Kubinčák.

Myslím, že to není nic nestandardního. Starší hráči jsou potřeba a nevidím v tom něco neobvyklého. Prostě to tak vychází. Jsou tady i mladí hráči, především z litvínovského klubu, a je na nás, abychom se jako tým dali dohromady.

Až dojde na utkání Most-Kladno, bude to pro fanoušky a možná i pro hráče nostalgická vzpomínka na dřívější dobu v extralize. Na ledě se v roli soupeřů můžete potkat s kladenskými borci Tonem, Tenkrátem, Burgrem, Ptáčkem, Jánským, Cetkovským.

Je jasné, že si vzpomeneme. Máme se na co těšit. Určitě to budou velké zápasy. Pokud jde o mě, pikantní mohou být i duely se Slavií a Budějovicemi, kde jsem poměrně nedávno ještě působil. Hlavně, abychom proti nim s Mostem nezklamali.

Reklama

Související témata: