Hlavní obsah

Problémy se sponzorem WSM ligy? Věříme, že je vše v pořádku, uklidňuje situaci hokejový svaz

Praha

Má se první hokejová liga bát o svého hlavního partnera? Podle serveru Tisen.cz policie ve středu zasahovala u Jiřího Kubíčka, který je majitelem společnosti WSM. Ta je titulárním partnerem druhé nejvyšší soutěže. Policisté měli zasahovat na dvou místech. V sídle společnosti a na zámku v Bezdružicích. Údajně měl být zatčen samotný majitel firmy.

Foto: Sport.cz

Logo WSM Ligy - ilustrační foto.

Článek

Firma WSM je titulárním partnerem druhé nejvyšší soutěže, který je nejvíce vidět, zároveň je ale i partnerem reprezentace a extraligy. Český svaz ledního hokeje (ČSLH) nechce zveřejňovat, jakou částku firma WSM do českého hokeje dává.

„Plnění závazků z její strany vždy bylo a je bezproblémové. Věříme, že tomu tak bude i nadále. Pokud by se situace změnila, zásadní dopad by to na druhou nejvyšší soutěž stejně nemělo, protože příspěvek titulárního sponzora soutěže nehraje v klubových rozpočtech žádnou významnou roli. Jde spíš o vítaný bonus pro všech čtrnáct účastníků," řekl Sport.cz tiskovým mluvčí ČSLH Zdeněk Zikmund.

Firma připravuje prohlášení

Společnost WSM se zabývá obchodování s měnami, kde za klienty vše řídí robot, který měl Kubíček vymyslet, ten je jediným členem představenstva. Základní kapitál firmy je podle rejstříku penize.cz 50 miliónů korun.

„Partnerství, které se nám podařilo uzavřít se silnou, mezinárodně působící společností, dokumentuje rostoucí úroveň a prestiž soutěže," uvedl ke spolupráci prezident ČSLH Tomáš Král v září 2015.

„Pokud vím, tak firma WSM připravuje k celé věci prohlášení. My v každém případě budeme čekat na další informace. Opakuji ale, že dosud nebyly s plněním závazků žádné potíže," dodal ve čtvrtek odpoledne Zikmund.

Reklama

Související témata: