Hlavní obsah

Od projektu si slibujeme vzestup mladých hráčů, říká litoměřický manažer Fišera

Litoměřice

Se začátkem rozbíhající se hokejové sezóny vstupuje do praxe i projekt spolupráce litoměřického klubu s extraligovými týmy a jejich nadějnými hráči, kteří by se měli ve WSM lize připravovat na budoucí kariéru. „Cílem je, aby se mladí hokejisté adaptovali v soutěži dospělých a získávali zkušenosti,“ říká Jan Fišera, generální manažer HC Litoměřice a současně manažer reprezentační devatenáctky.

Foto: Josef Pešout

Jan Fišera, generální manažer HC Litoměřice a současně manažer reprezentační devatenáctky.

Článek

Jaké jste nastřádal první dojmy z nové role v rámci působení na úseku mládežnické reprezentace?

Zatím jsem nadšený. Máme za sebou jednu akci a spoustu telefonátů okolo. Hlavním koučem devatenáctky je Václav Varaďa z Třince a spolupracuje se mi s ním naprosto výborně. Stejně jako s asistenty Milošem Říhou mladším a Alešem Krátoškou. Všichni jsme v podobném věku, okamžitě jsme dokázali najít společnou řeč a na hodně věcí máme shodné názory.

Pojďme k prvoligovému litoměřického celku. Jsou v něm nová a zajímavá jména?

V brance je Milan Klouček z Pardubic, hráč ročníku 1998. V minulé sezóně odchytal pár zápasů v extralize. Záleží jenom na něm, jakou dostane příležitost a jak se s tím popere. Původně měly Pardubice domluvu s jiným klubem. Ale pak jsem byl osobně za pardubickým generálním manažerem Dušanem Salfickým, kde jsem ho požádal, aby Kloučka v rámci projektu uvolnili do Litoměřic, což se podařilo. Pardubice nám vyšly vstříc a svou roli hrálo i to, že Dušan Salfický v pozici zkušeného brankáře v minulosti nějakou dobu působil v Litoměřicích. Ví, jaké je tady zázemí a prostředí. Navíc se zná s našimi trenéry Milošem Říhou mladším a Danielem Tvrzníkem.

A další novinky?

Kádr je obměněný, ale podařilo se udržet pár hráčů z minulé sezóny. Věříme, že se nám povedlo doplnit o mladé kluky, kteří mají budoucnost před sebou. Jsou tady hokejisté z Mostu, jejichž mateřským klubem je Litvínov. A taky mladíci z Hradce Králové. Někteří už dostali šanci i v Lize mistrů.

Co očekáváte od WSM ligy? Kdo podle vás patří do okruhu favoritů?

Tradičně Motor České Budějovice, se kterým začínáme v sobotu 9. září. V přípravě se velice dobře jevily z extraligy sestoupivší Karlovy Vary. Alespoň podle toho, co jsem viděl na ledě a jejich výsledky. Kladno vypadá taky velmi dobře. Druhé housle určitě nebude hrát pražská Slavia.

Jak se těšíte do Vsetína?

V době, kdy byl na vrcholu v extralize, se v Litoměřicích hrál krajský přebor, nebo ani nebyla soutěž mužů. Vsetínský stadión Na Lapači je pojmem mezi hokejovými stánky. Nepopsatelná a bouřlivá atmosféra, trenér Jiří Dopita. Takže nás čekají minimálně čtyři zápasy proti legendárnímu klubu.

Reklama

Související témata: