Hlavní obsah

Český mistr světa s hokejem nekončí! Stal se posilou budějovického Motoru

Praha

Po svém červencovém předčasném konci v extraligové Mladé Boleslavi dokonce zvažoval, že svou hokejovou kariéru v pětatřiceti letech uzavře, nakonec se v ní ale rozhodl pokračovat. Mistr světa z roku 2010 a majitel bronzu ze šampionátu 2011 Petr Vampola se stal posilou Českých Budějovic, aktuálně třetího týmu WSM ligy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Vampola na archivním snímku během tréninku české reprezentace.

Článek

Vampola nejde do neznámého prostředí, do Českých Budějovic se však vrací po dlouhých dvanácti letech. Tehdy, v sezóně 2004/05, na jihu Čech hostoval a pomohl klubu k návratu do extraligy.

O jeho služby se zajímalo více klubů. „Měl jsem nabídky z Českých Budějovic i Kladna, s oběma týmy už jsem dříve postoupil do extraligy, takže mě hodně lákalo to zkusit zopakovat. Nakonec mě přesvědčila nabídka z Českých Budějovic, protože cítím, že Motor má na postup nejen hokejově, ale i co se týká zázemí a hlavně skvělé podpory fanoušků, i když to samozřejmě bude nesmírně těžký úkol," vysvětluje Vampola důvody svého rozhodnutí.

K mužstvu se podle dohody připojí až v listopadu, venkovní utkání s Prostějovem a to domácí s Kadaní tedy ještě neodehraje. Obnovenou premiéru v českobudějovickém dresu si tak může odbýt 1. listopadu na ledě Frýdku-Místku.

„Petr je zkušený hráč, tvůrce hry, který dokáže režírovat celou lajnu. Věřím, že pro nás bude velkou posilou, spoléháme i na jeho schopnosti v přesilovkách. Měl by se připojit k jádru týmu a s Vaškem Nedorostem a Zdeňkem Kutlákem dotáhnout Motor k tomu cíli, který jsme si tady vytyčili," prohlásil pro klubové stránky trenér Motoru Marian Jelínek, který Vampolu vedl už při společných angažmá v Plzni nebo Mladé Boleslavi.

Vampola má ve své sbírce tři extraligové mistrovské tituly se třemi různými týmy. V roce 2001 slavil se Vsetínem, v roce 2013 s Plzní a o tři roky později s Libercem. Právě po zisku poháru s Bílými Tygry zamířil do Mladé Boleslavi, kde se mu však v uplynulé sezóně vůbec nedařilo, a nakonec v ní předčasně skončil.

„Je pro mě velkou motivací dokázat, že na to mám i po tom, jak jsem skončil v Mladé Boleslavi. Postup je pro mě velkým lákadlem. A další důležitou věcí, která přispěla k mému příchodu, je, že se mnou bude v Českých Budějovicích i syn Matěj, který bude mít v klubu ideální podmínky pro hokej," uzavírá Vampola, jenž v první české lize oblékal kromě Českých Budéjovic i dres Kladna a Šumperku. Zahraniční angažmá si vyzkoušel v KHL za Ufu, Čeljabinsk a Omsk, ve Švédsku za Timru a Švýcarsku za Servette Ženeva.

Reklama