Hlavní obsah

O zápasu Olomouce s Prostějovem se rozhodne za týden

PRAHA

Příští týden ve středu rozhodne sportovně-technická komise Českého svazu ledního hokeje o osudu nedohraného zápasu první ligy mezi Olomoucí a Prostějovem. Hlavní rozhodčí Martin Fraňo utkání ukončil v čase 49:44 poté, co diváci ze sektoru pro prostějovské fanoušky zasypali ledovou plochu vyhořelými světlicemi a dalšími předměty.

Článek

Nejpravděpodobnější je, že utkání bude kontumováno ve prospěch hostujícího týmu, který v 50. minutě vedl 2:1. "Na 99 procent se tak stane," řekl ČTK organizační pracovník svazu Stanislav Šampalík. Rozhodnutí podle až v příštím týdnu s ohledem na to, že STK čeká na zprávu delegáta zápasu i od policie. "Čekáme, až nám přijdou všechny podklady. Pak rozhodneme," uvedl Šampalík.

Olomoucký klub navíc téměř jistě dostane i pokutu. Vzhledem k tomu, že zápas mezi těmito kluby zůstal nedohrán i v lednu, kdy tehdejší prostějovský hráč Josef Fojtík zranil holí jednoho z olomouckých diváků, bude pokuta vyšší než tehdejších 10 000 korun. "Jedná se o opakovaný případ, takže to tak bude," potvrdil svazový pracovník, který má první ligu na starosti. Olomouci navíc teoreticky hrozí i uzavření stadionu. Už jim nicméně vypršela podmínka za předešlé pořadatelské chyby.

Zástupci domácího klubu se po zápase zlobili na rozhodčího Fraňa, že utkání nezvládl a ukončil je předčasně. Podle Šampalíka však postupoval správně. "Brankoviště bylo po dýmovnici hodně zničené, led se tam musel udělat znovu. Rozhodl se správně," řekl Šampalík. Kvůli neukázněnému chování diváků navíc musel být duel přerušen již ve 33. minutě, kdy na ledě přistála dýmovnice poprvé.

Generální manažer olomouckého klubu Erik Fürst po zápase tvrdil, že domácí udělali vše, aby utkání proběhlo v klidu. "Na stadionu bylo přítomno padesát policistů a hlídací služba byla posílena na pětadvacet lidí. Těžko ale můžeme být připraveni na něco, když nevíme, odkud co přiletí," uvedl Fürst pro Pražský deník. Klub podle něj viníky zná a pokud dostane pokutu, podá na ně trestní oznámení a bude částku vymáhat.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články