Hlavní obsah

Hokejová dvacítka regeneruje a stmeluje se v Havlíčkově Brodu

HAVLÍČKŮV BROD

Česká hokejová reprezentace do dvaceti let je v plné přípravě na blížící se juniorské mistrovství světa. Tým kouče Vladimíra Bednáře od neděle trénuje v Havlíčkově Brodě, kde se pod jeho vedením aktuálně připravuje osmadvacet hráčů. V prvních dnech se ale věnovali hlavně regeneraci a zvykali si na evropský čas a širší kluziště. Většina z nich totiž působí v různých zámořských juniorských soutěžích.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Ilustrační foto.

Článek

"Ti, co přiletěli ze zámoří, mají za sebou kolem čtyřiadvaceti hodin cestování, takže se z toho teprve dostávají," uvedl Bednář v rozhovoru pro ČTK a internetový server hokej.cz. I proto je momentálně hlavní náplní regenerace. "Musíme na vše pomalu. Unavení byli i hráči z naší ligy, jako jsou Sobotka či Káňa. Už ale přecházíme i k hernímu systému, sestavujeme jednotlivé pětky a dnes začneme i s přesilovkami," řekl Bednář.

Reprezentační kouč sice koncem minulého týdne oznámil, že tým už nemůže počítat se zraněnými útočníky Jiřím Tlustým a Petrem Kalusem, ale podle posledních zpráv by se ve Švédsku teoreticky objevit nakonec mohli. Oba totiž již začali s lehkým tréninkem na suchu.

"Začali jezdit na rotopedech. Možná si ale děláme zbytečné naděje," přemýšlel nahlas Bednář. Tlustého i Kaluse by však rád v týmu uvítal. "Jsou to špičkoví hráči a vylepšili by tak naše, podle mého, solidní mužstvo," podotkl trenér, jenž je připraven na oba hráče počkat do nejzazšího možného termínu.

Hlavní část přípravy na severu Evropy

Juniorská reprezentace dnes prakticky v Havlíčkově Brodu skončila. Ve čtvrtek ráno se totiž vydá do Českých Budějovic, kde se utká s domácím extraligovým týmem, a poté dostanou hráči volno. Opět se sejdou v sobotu ve Slaném a v neděli odletí do Švédska. Na jihu Čech by se však měli na ledě objevit všichni hráči aktuálního širšího kádru. Řada z nich ale nastoupí za domácí Mountfield.

"Předběžně jsme se dohodli, že Černý, Hanzal, Kuchejda, Suchý a brankář Kovář nastoupí za ně. Mají dost hráčů v nároďácích, takže jim vyjdeme vstříc. Vše se ale dojedná až přímo před zápasem," uvedl Bednář, jenž počítá s tím, že hlavní část přípravy na šampionát se uskuteční na severu Evropy. "Máme tam dost času," řekl. První duel turnaje čeká český tým až 26. prosince proti Rusku.

Ve Švédsku čekají jeho svěřence před MS ještě dvě utkání - s Američany a druhým blíže neurčeným soupeřem. Původně se Česko mělo utkat s Běloruskem, ale to zápas nečekaně odřeklo. "Mrzí nás to, ale snad nám švédský svaz vyjde vstříc a najde nám soupeře," doufal Bednář. V pátek 22. prosince by totiž rád oznámil konečnou nominaci na mistrovství, o den později by se měla zřejmě vyřazená pětice vrátit domů.

Reklama

  0 : 2 Česko - Švédsko 0 : 2 dohráno
20240504T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švédsko
Česko vs. Švédsko
Česko
Švédsko
  Česko - Švýcarsko dnes 16 : 00
20240505T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.