Hlavní obsah

Znojmo v poháru ničí extraligové týmy, už je ve finále

MLADÁ BOLESLAV

Znojemští hokejisté sice hrají jen první ligu, ale v letním poháru si s chutí vyšlápnou i na extraligové soupeře. Už ve skupině získali skalpy Sparty, Pardubic i Českých Budějovic a v úterním semifinále k tomu přidali také vítězství na ledě Mladé Boleslavi. O trofej si zahrají 10. září na ledě vítěze středečního duelu Plzeň - Třinec.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hokejisté Znojma v poháru září

Článek

O postupu Orlů do finále Tipsport Cupu spojeným s odměnou 300 tisíc korun rozhodly nájezdy. Luboš Horčička při nich vychytal všechny domácí exekutory. Divíšek, Žabka ani Vrbata na něj nevyzráli, přestože volili pestré zakončení od prudké střely až po rozličné blafáky. „Snažil jsem se nedat nějakým zbytečným pohybem střelci šanci, bylo to o trpělivosti i o štěstí.,“ líčil gólman prvoligového celku, jenž kryl v zápase téměř čtyřicet střel.

V obráceném gardu chytajícího boleslavského Schwarze, který byl v minulé sezóně při rozstřelech nejúspěšnější ze všech extraligových brankářů, ještě při podešvově nájezdu zachránila tyč, ale Hradecký mu už objevil mezírku mezi betony.

„Nájezdy jsou vždycky trochu loterie, ale hráči si při nich věřili. Měli velkou chuť na další překvapení, základem byla disciplinovaná hra. Nechci ale postup přeceňovat, přece jen jsme ještě v přípravném období,“ mínil znojemský trenér Karel Soudek, jenž točil pouze tři útoky. Mezi nejlepší hráče hostů patřil 40letý hrající sportovní manažer Haman. „Díky bojovnosti a poctivému přístupu jsme odehráli s favoritem vyrovnaný zápas a gólmanovi patří velká zásluha, že jsme šli z ledu jako vítězové,“ mínil obránce Tomáš Klimeš.

Mladá Boleslav se představila v nejsilnější možné sestavě a nasadila i obě zámořské posily, ale 30letý obránce Hay ani o rok mladší útočník Krestanovich nějak výrazně nezaujali. Domácí měli v zápase střelecky jasně navrch, jenže se jim nedařilo zužitkovat šancí a když se ve třetím dějství přece jen trefil kapitán Boháč, radost z vedení jim vydržela jen necelé tři minuty. Berounova gólová dorážka dovedla zápas k prodloužení a nakonec do nájezdové koncovky, po níž slavil celek z nižší soutěže.

Hokejový Tipsport Cup - semifinále:
BK Mladá Boleslav - Orli Znojmo 1:2 po sam. náj. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 52. Boháč (Divíšek) - 55. Beroun (Hradecký, Vrba), rozhodující nájezd Hradecký. Rozhodčí: Jeřábek, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 9:7. Bez využití. Diváci: 1800.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, Jindra, Marušák, Macháček, Lehikoinen, Duben, Hay, Čížek - Bahenský, Divíšek, Boháč - Macho, Fabuš, Handlovský - D. Vrbata, Krestanovich, Matějovský - Loskot, Gajovský, Belay. Trenéři: Tlačil a Gudas.
Znojmo: Horčička - Rangl, Štach, Šindelář (21. Stehlík), Klimeš, Lattner, David - V. Říha, Haman, Vyletelka - Staněk, Podešva, Plášek - Vrba, Hradecký, Beroun. Trenéři: Soudek a Kastner.

Reklama

Související témata: