Hlavní obsah

Zájem o lístky na košickou část hokejového šampionátu je slabý, asi je zlevní

BRATISLAVA

Organizátoři hokejového mistrovství světa na Slovensku nejsou spokojeni s prodejem vstupenek na zápasy v Košicích. Pokud se zájem nezvýší, patrně nabídnou slevy. Český tím i domácí reprezentace odehrají utkání v základních skupinách v Bratislavě, kde se uskuteční také boje o medaile.

Foto: Petr Josek, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Marketingový ředitel turnaje Martin Ryba v úterý novinářům řekl, že kapacita košické části mistrovství světa je vyprodána jen z 12 procent. Naproti tomu v Bratislavě se dosud prodaly téměř dvě třetiny z lístků určených pro veřejnost.

"Počítáme s tím, že ta druhá největší vlna (prodeje) bude od února," poznamenal Ryba. V únoru se do prodeje dostanou vstupenky na jednotlivá utkání. Pokud se ani poté zájem o košickou část šampionátu nezvýší, organizátoři zřejmě přijdou se slevami nebo různými akcemi na podporu prodeje. Lístky na jeden zápas ve východoslovenské metropoli podle stávajícího ceníku přijdou na deset až 55 eur (243 až 1338 Kč).

V Košicích odehraje osm týmů své zápasy v základních skupinách, místní aréna bude hostit také utkání o postup do boje o medaile a o udržení v elitní kategorii. Divácky atraktivní souboje o medaile se však uskuteční v Bratislavě, kde se v základních skupinách představí také finalisté loňského šampionátu. Právě fanoušci z Češka, Ruska, ale i Finska a Lotyšska mají z cizinců podle organizátorů největší zájem o sledování zápasů přímo z tribun stadiónů.

Celkově je příznivcům k dispozici přes 390.000 lístků, z nichž se dosud prodala zhruba polovina. Organizátoři očekávají, že prodají asi 350.000 vstupenek. Zájemci si zatím mohou zakoupit permanentky na celý turnaj, na skupinovou fázi nebo na jeden hrací den.

Reklama

Související témata:
  Česko - Rakousko dnes 17 : 10
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín