Hlavní obsah

Horor na palubě! České posily z Detroitu pro MS zažily strastiplný let do Evropy

Praha

Doslova hororový návrat ze zámoří do Evropy prožily dvě české posily pro hokejové MS z Red Wings, obránce Filip Hronek a útočník Filip Zadina. Jednu z cestujících při letu z Detroitu do Paříže postihly zdravotní komplikace, kvůli kterým se letadlo muselo vracet do Halifaxu. Čeští borci se svými přítelkyněmi pak nestihli navazující spoj do Prahy, takže jejich cesta do české metropole se pořádně protáhla.

Foto: Český hokej, Jan Beneš

Filip Hronek v diskuzi s hlavním trenérem hokejové reprezentace Filipem Pešánem.

Článek

V noci ze soboty na neděli odehráli poslední zápas základní části NHL na ledě Columbusu, následoval návrat do Detroitu a pak už měl přijít let do Paříže a následně do Prahy.

„Při cestě do Paříže měla jedna paní v letadle zdravotní problémy, takže jsme se nad oceánem museli otočit a nouzově přistát v Halifaxu, kde ji chudáka vyložili a my museli čekat na letišti," popisuje trable Filip Hronek.

Foto: Český hokej, Jan Beneš

Zleva Filip Hronek, Jakub Flek a Filip Zadina.

„Paní naložili na nosítka, a když na nich projížděla kolem mě, vůbec nevypadala dobře. Doufám, že to dopadlo dobře, snad se jim ji podařilo zachránit. Bylo to nepříjemné," pokračuje třiadvacetiletý obránce, který byl s 26 kanadskými body nejproduktivnějším hráčem Detroitu v sezoně NHL.

Po několikahodinovém čekání následoval let do Paříže, jenže v ní přišly další komplikace. „Z Paříže ten den letěl do Prahy jen jeden spoj, který jsme kvůli našemu zpoždění nestihli. Takže jsme museli hodiny čekat na let do Amsterdamu," přidává se Jakub Vrána.

„Na letišti ve Francii byly nějaké problémy, lidem se to moc nelíbilo, tak tam pořvávali. Bylo to divoké. Komplikace pokračovaly i v Amsterdamu, kde bylo potřeba si vyřídit nové letenky. To tříhodinové čekání v Amsterdamu, kdy člověk ví, že do Prahy už je to jen kousek, bylo nejhorší," mínil Hronek.

Do Česka nakonec dorazili v pondělí večer, jejich krajan a spoluhráč z Detroitu Jakub Vrána, jenž rovněž bude startovat na šampionátu v Rize, by se měl k národnímu týmu připojit později v tomto týdnu.

Foto: Český hokej, Jan Beneš

Filip Zadina na středečním tréninku české hokejové reprezentace.

„Bylo to dlouhé a náročné, čas jsme si v letadle krátili pouštěním filmů a písniček a spánkem. Ale zvládli jsme to a jsme tady," uzavřel Zadina, jenž dnes s Hronkem už absolvoval rozbruslení národního týmu před večerním zápasem Českých her proti Finsku. Do toho ještě nezasáhnou, naskočit by oba mohli v sobotu, kdy svěřence trenéra Filipa Pešána čeká v Praze generálka na MS proti Rusku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: