Hlavní obsah

Český kapitán po nezdaru ve čtvrtfinále: Měl jsem být na ledě lepší lídr

Riga

Neskrýval zklamání a těžko hledal slova. Jan Kovář ani ze svého sedmého MS neodjede s medailí. Zatímco před šesti lety srazil ve čtvrtfinále světového šampionátu v Praze výběr Finska dvěma zásahy a asistencí, tentokrát se 31letý centr bodově neprosadil a k postupu gratuloval soupeři.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Kapitán české reprezentace Jan Kovář.

Článek

Domů se vrátíte opět s prázdnou, jaké pocity se ve vás mísí?

Zklamání. Nevím, co k tomu dál říct... Každej rok ta samá odpověď. Chtěli jsme se umístit líp, ale turnaj nám nevyšel podle představ od začátku do konce.

Je pro vás čtvrtfinálové vyřazení o to těžší, že jste byl v Rize kapitánem českého týmu?

Zklamaný nejsem jenom já. Zklamaných sedí v kabině 25 kluků a k tomu trenéři. Měl jsem být na ledě asi lepší lídr. Nebudeme se prostě vymlouvat. Proti Finům to bylo jenom završení toho, že se nám tady na šampionátu nedařilo.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Jere Innala z Finska (vpravo) se raduje se spoluhráči z gólu proti Česku ve čtvrtfinále MS.

Co se stalo při rozhodujícím gólu Innaly?

Finové vyhráli buly v našem obranném pásmu a trochu jsme se tam nedomluvili. Puk tam zůstal někde pod námi a vypadl do rohu. Krásně si nahráli mezi kruhy a Innala si našel dorážku...

Poté jste marně bušili do finské obrany a největší příležitosti si vytvořili až v samém závěru při hře v šesti...

Věděli jsme, že zápas nebude o moc gólech, protože hrají dobře defenzivně. Bohužel jsme nenašli cestu, jak jim dát gól. Toto utkání bylo podle mě obrazem celého našeho turnaje.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva finský brankář Juho Olkinuora vyráží střelu Lukáše Kloka ve čtvrtfinále MS.

Chybělo ve čtvrtfinále při některých střelách i štěstí?

O štěstí to nebylo. Snažili jsme se, bojovali, měli jsme pár šancí, ale my jsme si to za tenhle šampionát prostě nezasloužili. Šli jsme tomu naproti, ale tohle bylo málo.

Jak složité bylo trčet celý turnaj v „bublině"?

Samozřejmě nic lehkého. Byli jsme pořád jenom na hotelu a žádná sranda to nebyla, ale na tohle se nebudeme vymlouvat. Všechny týmy na tom byly stejně.

Reklama