Hlavní obsah

Rusy překvapila agresivita Švédů. Někdo mě kousl do ruky, tvrdí Afinogenov

PRAHA/MOSKVA

Divoký zápas sehráli domácí hokejisté Ruska v úvodním zápase turnaje Channel One Cup. Nad Švédskem sice nakonec vyhráli k potěše svých fanoušků v Moskvě 5:3, ale zaskočila je přehnaná agresivita soupeře. V závěrečné třetině došlo dokonce k hromadné rozmíšce obou mužstev před ruskou brankou a nejvíc šokovaný byl po zápase ruský útočník Maxim Afinogenov.

Foto: Michail Voskresenskij, Reuters

Daniel Fernholm ze Švédska posílá k ledu ruského útočníka Grigorenka

Článek

"Ta jejich přehnaná bojovnost mě dost udivila. Vždyť jeden ze Švédů mě kousl do ruky! Ještě, že mi ji rovnou nesnědl! To byl Mike Tyson a ne hokejista," rozčiloval se při rozhovoru s ruskými novináři Afinogenov, který vstřelil jeden gól a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.

Zápas okomentoval i trenér sborné Vjačeslav Bykov. "Švédové mají mladý a ambiciózní tým. Snažili jsme se dodržovat disciplínu, jenže ve třetí třetině řada vyloučení tempo hry zpomalila. Naštěstí se nám podařilo vyloučení Švédů trestat. A že Afinogenova někdo kousl do ruky? Co na to říct, asi potřebují nabrousit zuby," zůstal kouč tradičně ledově chladný.

To útočníka Alexeje Morozova celá příhoda rozesmála. "Max mi o tom říkal. Nevím, jak by se tohle dalo vysvětlit. Vypadá to, že jejich hráči jsou zkrátka mladí a rozvášnění. Jak se říká ´hladoví´," smál se.

Reklama

Související témata: