Hlavní obsah

Hadamczik: Klobouk dolů, co Irgl provedl s Rusy

Po úvodní porážce se Švédy se čeští hokejisté víkendovými výhrami nad Finskem a Ruskem vydali za druhým místem na turnaji Channel 1 Cup. A herním probuzením hodně potěšili kouče národního týmu Aloise Hadamczika. "Po tom zápase se Švédy mi nebylo zrovna do smíchu, naše hra se zdála taková utrápená," hodnotil reprezentační kouč průběh turnaje po závěrečné výhře nad Ruskem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Alois Hadamczik na tréninku národního týmu

Článek

Druhý turnaj evropské hokejové tour začalo Česko domácí porážkou se Švédy. V čem nacházíte příčiny moskevského probuzení a dvou víkendových výher?

Po tom zápase se Švédy mi nebylo zrovna do smíchu, naše hra se zdála taková utrápená. Chyběl pohyb, lehkost i svěžest, možná jsme doma chtěli až moc. V Rusku si ale kluci i přes problematické podmínky, kdy po příletu nemohli vinou zatoulané výstroje trénovat, zřejmě trošku odpočinuli, a najednou předvedli úplně jiné výkony. Z obou moskevských utkání mám jen pozitivní dojmy.

Můžete je trochu přiblížit, ať už jde o hru nebo o projev jednotlivců?

Tým tahal celkově, perfektně bruslil a dodržel systém. Byla z něj cítit zarputilost i velká vůle po vítězství. Přineslo nám to dva parádní výsledky. Pět gólů jsme Finům už snad čtyři roky nedali a na poslední vítězství nad Ruskem na jeho ledě si málokdo vzpomene. V neděli byla vyprodaná hala a výborná atmosféra vyhecovala zejména kluky z první lajny, kteří KHL hrají.

Vyčítal jste jim nízkou produktivitu?

Před zápasem s Rusy jsem jim v žertu říkal, že jsou s góly na řadě, jinak jim dám deku. Červenka se včas připomněl jako nejlepší střelec KHL, ale zářili i jiní. Spolehnout jsme se zase mohli na brankáře, osvědčilo se mi zase spojit Irgla s Hubáčkem. Oba jsou dobří bruslaři a poctiví hráči, kteří ustojí hodně soubojů. A klobouk dolů, co Zbyněk Irgl provedl s Rusy. Při penaltách jim jasně předvedl, že to má v rukou.

Výborně se uvedl i debutující Krejčík, souhlasíte?

Hrál s velkým klidem, dokázal vyvézt kotouč ze třetiny a dobře rozehrát. Křest zvládl výborně, nechyboval, ale musím být opatrný v té chvále na něj, aby to pořád bral tak, že se jen dobře uvedl a že dál musí na sobě pracovat. To platí pro všechny mladé s perspektivou jako třeba Orsavu.

Reklama