Hlavní obsah

Kempný ztratil puk a pak si ho ještě srazil do branky. Fakt pešek, litoval český obránce

Ostrava

Dvěma přihrávkami přispěl český obránce Michal Kempný k tomu, že čeští hokejisté dokázali na začátku třetí části odvetného utkání Evropské hokejové tour v Ostravě vymazat dvougólový náskok Rusů. Svým zaváháním na útočné modré čáře ale zároveň nabídl soupeři brejk, po kterém s obrovským štěstím a přispěním teče právě Kempného vstřelil Gusev čtvrtou branku ruského týmu. „Byl to fakt pešek. Puk mi na modré přeskočil přes hokejku přímo k soupeři, který mi ujel a už jsem ho nestíhal. A ke vší té smůle mě pak ten vystřelený puk trefil do brusle a byl z toho vlastní gól,“ popisoval situaci před gólem na konečných 4:2 pro Rusko bek Avangardu Omsk Kempný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Michal Kempný během utkání Euro Hockey Tour proti Rusku.

Článek

Třetí i čtvrtý gól vám Rusové dali paradoxně v době, kdy jste je znatelně přehrávali. Navíc byly oba hodně šťastné.

Je to tak. I když jsme prohrávali o dvě branky, pořád jsme celý tým věřili, že to stáhneme. Podařilo se nám to a pak jsme měli myslím i více ze hry. Bohužel nám tam spadly takové nešťastné góly.

Mrzí prohra o to více, že jste byli znovu lepší než ruský výběr?

V první třetině mi přišlo, že jsme měli malinko méně ze hry a měli jsme horší pohyb. Potom, jak jsme se zvedli, začali jsme být silnější na puku. O to více to mrzí.

Stejně jako v Třinci vás i v Ostravě hnala zcela vyprodaná aréna. Jak se vám hrálo před takovým bouřlivým publikem?

Bylo to skvělé. Hodně moc jsem se na to těšil. Před takovou kulisou se hraje výborně. Škoda, že jsme i ostravským fanouškům nemohli dát vítězství.

Na rozdíl od čtvrtečního utkání jste v Ostravě dokázali využít jednu přesilovku, nicméně v úvodu a ani na konci utkání jste z téhle výhody nedokázali těžit. Čím to?

Je pravda, že ty první dvě přesilovky z naší strany nebyly ideální. V šatně jsme si k tomu ale něco řekli, zjednodušili rozehrávku a dokázali toho využít. Sehráli jsme to při první gólu dobře, ale je potřeba na tom stále pracovat.

Na konci utkání jste hráli bez brankáře, navíc celé dvě minuty v přesilovce v šesti proti čtyřem. Co tam chybělo?

Nějaké střely i dorážky jsme tam měli. Nevím, asi nám dneska nebylo přáno. Je to škoda. Tlačili jsme před ruskou branku dost, ale bohužel jsme ten puk do branky nedokázali protlačit.

Reklama