Hlavní obsah

Měli by mu utrhnout hlavu, rozčílila kouče Rusů slova Omarka. Ten se za ně omlouvá

Moskva/Praha

Byla to o víkendu během Channel One Cupu v Moskvě velká sláva, sborná totiž v sobotu slavila sedmdesáté výročí ruského hokeje. A přála si, aby jedním z dárků byl celkový triumf na druhém podniku seriálu Euro Hockey Tour. To ale nevyšlo, prvenství jí totiž už před nedělními duely vyfoukli Švédové. Následná slova útočníka Tre Kronor Linuse Omarka ale pořádně rozlítila trenéra Rusů Olega Znaroka.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Švédský útočník Linus Omark v souboji s českým obráncem Tomášem Dvořákem.

Článek

Švédové sice na závěr turnaje podlehli 1:4 České republice, na jejich celkovém triumfu to ovšem nemohlo nic změnit. „I přes tuhle prohru jsme s umístěním pochopitelně spokojení. Slyšel jsem, že ruský hokej slavil sedmdesát let, takže jsem rád, že jsme jim to mohli trochu pokazit," nechal se slyšet Omark, jenž působí v Kontinentální lize v Ufě.

Když se jeho vyjádření doslechl kouč sborné Oleg Znarok, byl vzteky bez sebe. „Za taková slova by mu měli utrhnout hlavu," soptil třiapadesátiletý trenér.

Omarkovi následně došlo, že jeho vyjádření nebylo zrovna nejšťastnější, a prostřednictvím svého účtu na Twitteru se omlouval.

„Mrzí mě, jestli mé komentáře byly pochopeny jako projev neúcty ohledně oslav sedmdesátiletého výročí hokeje v Rusku. Mám ten největší respekt pro ruský hokej a všem Rusům chci k tomuto výročí pogratulovat," napsal Omark.

„Ruský hokej vždy hrál hlavní roli v hokejovém světě a opravdu bych si přál, aby měl před sebou zářnou budoucnost. Navíc opravdu miluju hrát v Rusku," dodával majitel bronzových medailí z MS 2009 a 2010.

První viceprezident ruské hokejové federace Roman Rotenberg pak požádal, aby se celá aférka nepolitizovala. „Náš svátek nám nikdo nepokazil, ať už Omark řekl cokoliv," zůstal Rotenberg nad věcí.

Reklama

Související témata: