Hlavní obsah

European Trophy bude letos hrát hned sedm českých mužstev

PRAHA

Hned sedm českých mužstev se letos představí v nejprestižnějším hokejovém turnaji na starém kontinentu European Trophy. Pražskou Spartu, která na podniku startovala už loni, tentokrát doplní její rival ze Slavie, Brno, Pardubice, Liberec, České Budějovice, a Plzeň. Turnaj se tak rozrostl na 24 týmů, první zápasy se hrají 11. srpna.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Mezi novými účastníky turnaje jsou i Plzeň a Pardubice

Článek

"Zaznamenali jsme velký zájem klubů o účast v European Trophy. Ovšem při výběru  nových účastníků jsme přihlíželi nejen ke sportovní stránce, ale i zázemí a tradici daných klubů a zájmu fanoušků o hokej v daných městech," řekl ředitel European Trophy Bo Lennartsson v Praze, kde byl nový ročník turnaje oficiálně představen a přímý přenos z tiskové konference se vysílal živě do řady evropských zemí.

Získat k účasti šest dalších týmů z České republiky nebylo nijak obtížné. "Zástupci českých klubů byli po oslovení ze strany organizátorů nadšeni z možnosti zúčastnit se European Trophy," řekl generální manažer HC Sparta Praha Petr Bříza, jenž mohl po zkušenostech z loňska svým extraligovým kolegům přiblížit zákulisí turnaje.

"Jsme nadšeni z toho, že můžeme být ve společnosti tak kvalitních klubů z celé Evropy a věříme, že to pro nás bude skvělá příprava na sezónu," prohlásil například sportovní manažer Komety Brno Pavel Zubíček. "Už jsme měli možnost hrát Ligu mistrů, která byla pro nás vynikající zkušeností. Proto jsme rádi za další příležitost hrát s kvalitními evropskými týmy. Snad bude mít European Trophy delší trvání než Liga mistrů," přál si generální manažer Slavie Vladimír Růžička.

Kromě šestice českých týmů jsou nováčky turnaje ještě Slovan Bratislava, EV Vídeň, Kalpa Kuopio z Finska, a švédský tým Lulea. Celkem se na European Trophy představí 24 týmů ze šesti zemí rozdělených do čtyř divizí. Každý tým přitom sehraje pět zápasů se soupeři ze své divize a další tři pak s týmy z ostatních divizí. Nejlepší dva týmy z každé divize pak postoupí do finálového turnaje Red Bulls Salute v rakouském Salcburku.

Stejně jako loni bude www.sport.cz turnaj European Trophy bedlivě sledovat a připravovat ze zápasů zpravodajství. V odkazu http://hokej.sport.cz/sekce/hokej/european-trophy/ opět už brzy najdete rozlosování a vizitky a soupisky všech zúčastněných týmů.

Účastníci European Trophy 2011 rozdělení do skupin:
Severní divize
Djurgarden (Švéd.), Lulea (Švéd.), Sparta Praha, Slavia Praha, IFK Helsinky (Fin.), Jokerit Helsinky (Fin.)
Jižní divize
HV 71 (Švéd.), Linköping (Švéd.), Kometa Brno, Pardubice, Mannheim (Něm.), Liberec
Západní divize
Färjestad (Švéd.), Frölunda (Švéd.), Eisbären Berlín (Něm.), Salcburk (Rak.), TPS Turku (Fin.), Tappara Tampere (Fin.)
Východní divize
Kärpät Oulu (Fin.), Kuopio (Fin.), České Budějovice, Plzeň, Vídeň Capitals (Rak.), Slovan Bratislava (SR)

Reklama