Hlavní obsah

Z nezdaru v evropské soutěži se musíme poučit, říká liberecký asistent Pešán

Rozpačitě vyznělo účinkování hokejistů Liberce v European Trophy. V osmi zápasech nastřádali jen sedm bodů, z toho hráli pětkrát na domácím ledě. A na něm nasbírali pouhé dva body, což bylo velké zklamání. Zatímco po odehrání první poloviny skupiny měli solidní šanci na postup do finálové fáze, poté ve čtyřech zápasech po sobě vyšli naprosto naprázdno. „Musíme se z toho poučit před extraligou,“ říká asistent trenéra Filip Pešán v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Účast v evropské pohárové soutěži je pro vás minulostí. Jak byste zhodnotil vystoupení mužstva?

Byli jsme společně s hlavním koučem Kalousem nadšeni z toho, co jsme předvedli v prvních dvou zápasech při našem výletu ve Skandinávii. Odehráli jsme výborné partie se švédskými soupeři, proti finskému Kärpätu Oulu to již nebylo tak výrazné. Nakonec jsme v celkovém kontextu neuspěli. Pachuť v nás zanechala domácí představení, která jsme nezvládli.

Čemu přičítáte nepovedenou druhou polovinu bojů ve skupině?

Nechali jsme si soupeře utéct, a to se pak těžko ztráta dohání. Útlum asi zapříčinila i únava. Svazovalo nás domácí prostředí v tom směru, že jsme chtěli hrát aktivněji, ale to nám nepřinášelo efekt. Musíme se z toho poučit před extraligou.

Porovnejte hru svých zahraničních soupeřů v turnaji...

Finové dobře bruslí, hráči ve švédských klubech jsou silní na kotouči a německé týmy jsou prošpikované kanadskými hráči, kteří inklinují k důrazu. Přesto jsme byli přesvědčení, že utkání s Mannheimem vyhrajeme a v posledním kole se popereme se o postup. K tomu už nedošlo.

Jak jste viděl nedělní souboj s Eisbärenem Berlín?

Vstup se nám vydařil. Pak jsme nesmyslně v oslabení dostali dva góly a zápas se začal otáčet. Lepší výsledek nás stály výpadky na konci první a v průběhu druhé třetiny. Chyběli nám někteří obránci, ať už pro zranění nebo z výkonnostních důvodů. Zranění jsou útočníci Bartovič a Vantuch.

Co byste řekl na výkony libereckých brankářů?

Pince nepotřebujeme prověřovat, protože je nesmírně zkušený a určitě nám ještě pomůže. Proto větší prostor dostal Vošvrda. Byť inkasoval trochu nešťastné góly, má svou kvalitu.

Na co se zaměříte v závěru přípravy na extraligu?

Kondiční přípravu už opouštíme a vrhneme se hlavně na taktiku. Poslední zápas hrajeme v pátek doma se Spartou a o týden později hostíme v prologu mistrovský Třinec. Takže to bude pěkné sousto na úvod. (úsměv)

Reklama

Související témata: