Hlavní obsah

VIDEO: Řež na cestu. Hokejisté Slavie a Mannheimu posbírali čtyři hodiny trestů

Fanoušci stáli, tleskali a hráči si rovnali pochroumanou výstroj. Boxerské představení na hokeji skončilo a Slavia vyhrála v Mannheimu 5:3 v rámci turnaje European Trophy. Ale největší práce pro rozhodčí přišla po konci utkání. Siréna ukončila klání a zároveň odstartovala několik bitek na ledě. Po sečtení všech hříšníků sudí rozdali celkem 258 trestných minut.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Slavia v letošních zápasech evropské tour výsledkově nezářila, ale nakonec končila výhrou, kterou zhlédlo v Mannheimu 7674 diváků. Ti viděli i hattrick Tomáše Svobody, ale také neustále se otevírající vrátka na trestné lavici, kde se vystřídalo třicet hráčů jen s menšími dvouminutovými tresty. Další přidali hokejisté s většími prohřešky.

Ostřeji začalo být na ledě ve třetí třetině, když se ze slávistů předvedli v boxerských představeních Jiří Vašíček a Petr Jelínek. K nim se ke konci i po zápase přidali další - Michal Poletín, Dmitrij Jaškin a opět Vašíček. Při své premiéře v červenobílém dresu nezůstal pozadu ani Petr Kalus.

A takto vypadl záznam trestů po utkání: Vyloučení: 14:16, navíc Sifers, MacDonald, Magowan (všichni Mannheim) a Kalus (Slavia) 10 minut osobní trest; Glumac, Reul, Kink (všichni Mannheim), Vašíček, Poletín a Jaškin (všichni Slavia) 5 minut + do konce utkání.

Domácí zápas prohráli, ale na trestné minuty vyhráli. Hokejisté Mannheimu posbírali 133 trestných minut, slávisté 125.

Reklama

Související témata: