Hlavní obsah

Obránce Skrbek se z reprezentace se možná omluví

LULEA

Obránce švédské Luley Pavel Skrbek se možná v příštím týdnu nedočká své premiéry v české hokejové reprezentaci. Osmadvacetiletého kladenského odchovance totiž trápí zdravotní potíže, kvůli kterým vynechal i čtvrteční ligový zápas proti MODO Hockey. Přišel tak o rodinný souboj se svým bratrancem Miloslavem Hořavou.

Foto: www.kuriren.nu

Pavel Skrbek v dresu Luley.

Článek

Skrbek figuroval v úvahách trenéra národního týmu Aloise Hadamczika už pro listopadový přípravný zápas se Švédskem v Plzni a následný turnaj Karjala v Praze a v Helsinkách. Tehdy ale do nominace zařazen nebyl, protože ho vyřadily problémy s třísly. "Vůbec nevím, jak to teď bude. Řádí u nás v kabině nějaká infekce očí, ani nevím, co to přesně je. Doktoři nám na to dávají kapky. Navíc mám ještě nějakou chřipku," řekl Skrbek v rozhovoru pro ČTK chraplavým hlasem.

Své premiérové reprezentační šance se ještě definitivně nevzdal, ale zatím nevidí svůj start příliš reálně. "Uvidím, jak se budu cítit zítra. Pravděpodobně ale nenastoupím ani v sobotu," nastínil prognózy lékařů před závěrečným duelem před pauzou proti Färjestadu. Ve čtvrtek navštívil jen část duelu s MODO a raději se šel léčit domů. "Neměl bych moc mezi lidi, ale u nás v kabině ta infekce stejně už řádí," doplnil bek, který v 26 zápasech této sezony zaznamenal 14 bodů za čtyři branky a deset asistencí.

Doufá v další šanci

Ani se tak po zápase nemohl setkat s Hořavou. "Bohužel jsme nemohli ani pokecat," litoval Skrbek, který zároveň přišel i o zajímavý souboj. V příštích dnech se mohli potkat společně v dresu české reprezentace, z čehož asi sejde. "Psal mi, že doufá, že pojedu. Ale zatím to nevypadá. Uvidím ještě, jak na tom budu, co mi řeknou v klubu a Sláva Lener," naznačil Skrbek, že se chystá svůj stav konzultovat i s českým trenérem Luley.

Skrbka mrzí, že ho problémy zřejmě připraví o reprezentační debut. Zadák, jehož draftoval v roce 1996 v druhém kole Pittsburgh, podává už pátou sezónu stabilní výkony v Elitserien, ale na pozvánky do národního týmu čekal do letoška marně. "Je to smůla. Abych hrál potom, co jsem nestál týden na bruslích, trápil se a ještě se to zhoršilo, to je lepší se omluvit," navázal Skrbek. Doufá, že další šance ještě přijde. "Doufat je jediný, co můžu dělat," dodal.

V příštích dnech se bude bek, jenž má na kontě 12 zápasů v NHL za Pittsburgh a Nashville, snažit zbavit zdravotních potíží. Všechny ostatní plány vzaly zasvé. "Budu ležet a až se dám dohromady, tak začnu trénovat, abych byl dobře připravený na další zápasy," prohlásil Skrbek.

Reklama

Související témata: