Hlavní obsah

Malmö se zbavuje Slováka Nedorosta, odejde asi i Moravec

MALMÖ

Hokejový klub Malmö Redhawks propouští slovenského útočníka Andreje Nedorosta a pokračuje tak v nedávno započatém "čištění kádru". Na začátku sezóny v mužstvu figurovalo sedm českých a slovenských hráčů, ale čtyři z nich již museli odejít. Navíc je pravděpodobné, že klub opustí v nejbližších dnech i český útočník David Moravec.

Foto: PRÁVO

David Moravec

Článek

Nedorost, který pochází z Trenčína, však ve Švédsku zůstane, neboť Malmö jej vymění do celku Skelleftea. "Zbývají už jen detaily, všechno by mělo být hotovo během týdne," řekl deníku Sydsvenska Dagbladet manažer Malmö Peo Larsson.

Bývalý hráč Plzně a Karlových Varů Nedorost má momentálně zlomený prst a nemůže hrát, což ale s nespokojeností jeho dosavadního zaměstnavatele nesouvisí. "Řekli jsme, že ti, kdo hodně stojí a málo ukazují, musí jít," uvedl předseda klubu Mats Engstrand. Z Malmö již odešli Radek Duda, Robert Tomík a Milan Bartovič. Nedorost sice nepatří k nejdražším, ale podle deníku ani k oblíbeným hráčům kanadského trenéra Davea Kinga.

"Dali jsme hráčům šanci již ve 30 zápasech a nepovedlo se jim prokázat, že se jim tu bude dařit. Nemáme proto důvod, abychom se domnívali, že tomu v budoucnu bude jinak," řekl sportovní ředitel Redhawks Peter Andersson. Přes snahu o změny se Malmö potácí na dně tabulky nejvyšší soutěže a chystá se i posilovat kádr. "Každá volba je teď nesmírně důležitá," dodal Andersson.

Moravec nejspíš zamíří do Ruska

Podle pondělního vydání deníku Sport v reprezentační přestávce zřejmě opustí klub i Moravec. Olympijský vítěz a dvojnásobný mistr světa podle svého manažera Vladislava Hamrly nedostává v Malmö dost příležitostí a mohl by zamířit do Ruska. "Pokud to vyjde a stihneme se během pauzy domluvit na odstupném, David půjde do Ruska. Nabídky jsou a věřím, že to brzy vezme rychlý spád," řekl Hamrla.

Třiatřicetiletý Moravec odehrál ve Švédsku 29 zápasů, ve kterých vstřelil jeden gól a připsal si osm asistencí. Pokud by opravdu do Ruska odešel, čekalo by ho již druhé angažmá v superlize. Sezónu 2003/04 odehrál v Jaroslavli.

Reklama

Související témata: