Hlavní obsah

Útočník Moravec odchází z Malmö do Hämeenlinny

PRAHA

Český hokejový útočník David Moravec opouští švédské Malmö a ve zbytku sezóny bude hájit barvy úřadujícího finského mistra HPK Hämeenlinna. Dvojnásobný mistr světa a olympijský vítěz měl původně zamířit z posledního celku švédské soutěže do Ruska, ale nakonec budou jeho další kroky směřovat opět na sever Evropy.

Foto: PRÁVO

David Moravec

Článek

"Podepsali jsme smlouvu do konce sezóny," řekl ČTK hráčův zástupce Vladislav Hamrla. Moravec se tak v dresu aktuálně druhého týmu finské ligy představí na lednovém turnaji evropských mistrů Super Six v Petrohradě. Všichni účastníci musí širší soupisku obsahující maximálně třicet jmen nahlásit do pátku 15. prosince.

Třiatřicetiletý Moravec si ale například musí vyřídit i nezbytná víza. To by měl stihnout během současné krátké návštěvy v Ostravě. "Dnes přiletěl a bude to trvat asi tři dny. Poté se vydá do Hämeenliny," uvedl Hamrla, podle kterého si podmínky hráčova přestupu vyřešily kluby mezi sebou.

Bývalý hráč Vítkovic či Plzně svůj odchod z Malmö sám inicioval. Nebyl totiž spokojený s prostorem, který na ledě dostával. "Moc toho neodehrál. Navíc klub byl poslední a nebylo to nic příjemného na psychiku. Uvidíme, jaké to bude ve Finsku. Věřím ale, že David i Hämeenlinna budou spokojeni," přál si hráčův zástupce.

Moravec, který Malmö pomohl v závěru loňské sezony k postupu do nejvyšší soutěže, odehrál v tomto ročníku tamní ligy 30 zápasů, ve kterých si připsal devět kanadských bodů za gól a osm asistencí. Bývalý hráč Buffala se stal již pátým českým, či slovenským hráčem, který klub opustil. Postupně z Malmö odešli Radek Duda, Robert Tomík, Milan Bartovič a Andrej Nedorost.

Reklama

Související témata: