Hlavní obsah

Marek má natržený vaz v koleně, čeká ho třítýdenní pauza

PRAHA

Hokejisté Magnitogorsku se budou muset ve zbytku základní části ruské superligy obejít bez útočníka Jana Marka, nejproduktivnějšího hráče týmu. Český reprezentant si v sobotním zápase proti Švédsku na Švédských hrách poranil koleno a dnešní vyšetření v Praze prokázala, že má natržený vnitřní vaz. Čeká ho tak nejméně třítýdenní vynucená pauza.

Článek

Původně to přitom vypadalo, že má hokejista vazy v pravém koleně pouze natažené. "Bohužel je to horší. Dostal jsem ortézu na celou nohu a nesmím ji ani ohýbat," řekl Marek.

Účastník loňského světového šampionátu v Moskvě nakonec nemusel absolvovat ani plánované vyšetření magnetickou rezonancí. "Nebylo třeba. Stačil rentgen," smutně konstatoval osmadvacetiletý rodák z Jindřichova Hradce, který vše konzultoval s dvojicí zkušených lékařů starajících se o sportovce Jiřím Váchalem a Milošem Barnou.

Marek již nepříjemnou zprávu sdělil i zástupcům Metallurgu, u kterých ale neuspěl s žádostí, aby se mohl léčit v Česku. "Musím se podle původního plánu vrátit do Ruska. Sice bych tady měl mnohem lepší rehabilitaci, ale oni o tom nechtěli ani slyšet," uvedl Marek. Ve středu proto odletí do Moskvy, kde se připojí k týmu před zápasem na ledě tamního Dynama.

Bývalý hráč pražské Sparty tak bude Magnitogorsku s největší pravděpodobností chybět až do konce základní části, tedy ve zbývajících devíti zápasech. Podle lékařů jej totiž čeká třítýdenní přestávka. "Play-off začíná 4. března, to bych rád stihnul. Uvidíme, jak se to bude léčit," řekl Marek.

V dosavadních 49 zápasech superligy nasbíral 47 kanadských bodů za 16 branek a 31 asistencí. Jeho ztráta je pro druhý tým tabulky o to citelnější, že momentálně je mimo hru se zlomenou rukou i druhý nejproduktivnější útočník týmu Jaroslav Kudrna.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články