Hlavní obsah

Absence Jágra Hlinku mrzí, ale těšil se i na Bednáře

Jaroslav Hlinka se těšil, že si na další reprezentační akci zahraje v jednom útoku s Jaromírem Jágrem. Jenže z účasti hvězdy ruského Omsku vinou chřipkové nákazy na poslední chvíli sešlo a vzpomínky na spolupráci z mistrovství světa 2002 si bude muset Hlinka oživit později. Přesto nemusí zoufat. Místo v centru prvního útoku má beztak jisté a na křídlo dostal zdatnou náhradu.

Článek

"Je to škoda, hrát s Jardou v jednom útoku se nepovede každý zápas. Určitě by to bylo příjemné," vykládal Hlinka na úterním srazu reprezentace a vzpomněl si na spolupráci s Jágrem během mistrovství světa 2002 ve Švédsku. "Bylo to fajn. Jen škoda, že jsme tenkrát vypadli už ve čtvrtfinále." S Jágrem si zahrál i nedávno - v listopadové přípravě se Slovenskem v Praze.

O extralize má dobrý přehled

Nyní se ale Hlinka může těšit na hráče, jemuž se současnou formou může konkurovat málokdo. Jágrovo místo na křídle prvního útoku totiž obsadil Jaroslav Bednář ze Slavie, nejproduktivnější hráč extraligy. "Je teď v lize suverénně nejlepší hráč a v bodování už ho asi nikdo neohrozí. Je vidět, že je v ohromné pohodě," tvrdí Hlinka, jenž i ze Švédska českou extraligu bedlivě sleduje.

"O extralize mám skoro lepší přehled než o švédské lize. Koukám na české programy, vím všechno, co se děje. Sparta je teď k mému překvapení trochu dole, ale důležitá část sezóny teprve přijde a myslím, že má natolik zkušený tým, že budou kluci na play-off dobře připraveni," věří útočník Linköpingu svému bývalému klubu.

Ve švédské Elitserien patří Hlinka k absolutní špičce a momentálně je třetí v kanadském bodování celé soutěže. Navíc se daří i Linköpingu, klub vedený českým koučem Slavomírem Lenerem kraluje lize s náskokem čtyř bodů před ostatními. "Už delší dobu hrajeme nahoře. Jsme v pohodě," usmívá se Hlinka.

Teď věří, že si skvělou formu přenese i do zápasů národního týmu. "Neúčast Jágra a Klepiše, to jsou znatelné absence. Přesto si myslím, že ten tým má adekvátní sílu. Ale musí to být ještě nejdřív vidět na ledě," dodal.

Reklama

Související témata: