Hlavní obsah

Docela jsme si oddechli, řekl Bednář po zisku titulu s Davosem

DAVOS/PRAHA

Třetí titul ve třetí zemi přidal do své sbírky úspěchů český hokejový útočník Jaroslav Bednář. Po Slavii a ruském Omsku získal zlatou medaili také s Davosem ve Švýcarsku, navíc hned v první a jediné sezoně, kterou v tradičním hokejovém městě strávil. S vizitkou nejproduktivnějšího hráče play off odchází do Lugana, kde podepsal dvouletý kontrakt.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jaroslav Bednář

Článek

"Je to krásný pocit, získat třetí titul a každý z nich jinde. Ale každý z nich je jiný, těžko to porovnávat," řekl ČTK Bednář. Davos mířil za titulem dlouho zcela suverénně a zdálo se, že by ho mohl získat bez jediné porážky. Nad Klotenem vedl ve finále 3:0 na zápasy, nakonec se radoval až po šesté bitvě, v níž vyhrál těsně 3:2. "Včera jsme odehráli vynikající zápas a popravdě řečeno jsme si hodně oddechli," připustil Bednář, jenž zvítězil v kanadském bodování play off díky bilanci 17 bodů (5+12) z 12 zápasů.

Velký podíl na úspěchu podle něj měl mladý švýcarský gólman Leonardo Genoni. Třiadvacetiletý brankář v základní části inkasoval v průměru pouze 1,92 branky na zápas, v play off dokonce zlepšil toto číslo na 1,54 při úspěšnosti zákroků ve výši 95,7 procenta. "Byl opravdu výborný a za celou sezonu snad neměl jedinou slabou chvilku," ocenil Bednář.

Společně s ním mohli slavit i další čeští útočníci Josef Marha, Petr Sýkora a Petr Tatíček. Ti všichni byli u jubilejního třicátého titulu pro Davos, Marha jich má na kontě hned pět. "Je ale fajn, že je tam pořád ta nefalšovaná obrovská radost a velký hlad po vítězstvích," uvedl Bednář.

Sám může být se sezonou velmi spokojený. Již v základní části sbíral body a skončil pátý v tabulce produktivity soutěže - v 45 utkáních zaznamenal 49 bodů díky 21 gólům a 28 asistencím. "Mám ze sezony opravdu výborný pocit. Celá byla perfektní a já si jí určitě moc užil. Bylo to však samozřejmě i tím, jak se nám dařilo a jak jsme si skvěle sedli s Petrem Sýkorou a Pepou Marhou," řekl Bednář.

V Davosu s ním musela zákonitě panovat spokojenost, jenže při řešení své budoucnosti dal čtyřiatřicetiletý hráč již v únoru přednost víceletému kontraktu, který mu nabídlo Lugano. Upsal se mu na nadcházející dvě sezony.

"Mluvil jsem o tom s trenérem a sám uznal, že si trochu drbe hlavu. Já chtěl minimálně dvouletou smlouvu, oni však chtěli jen jednoletý kontrakt, protože udělali chybu, když měli dlouhodobé smlouvy s Kanaďanem a Švédem, kteří přestali hrát a Davos je musel ještě platit. Tak jsou opatrní," vysvětlil Bednář.

Lugano sice nemá takové ambice jako Davos, to však pražského rodáka nijak netrápí. "Nabídli mi nejen dobrý kontrakt, ale je to navíc jedno z nejhezčích míst, kde je možné v Evropě hrát. Jedu si tam ten hokej v posledních letech kariéry, které jsou přede mnou, zase užívat. Švýcarská liga mi hodně sedí," připustil Bednář.

Oslavy titulu ještě budou pokračovat. "S klukama jsme si dali pivko, ještě bude určitě čas to oslavit s kamarády po návratu domů," uvedl. Reprezentační trenér Alois Hadamczik se Bednářovi neozval. "Takže mám teď naprosté hokejové prázdniny. Můžu doléčit zranění, odpočinout si, užívat si volna a věnovat se rodině," nastínil své nejbližší plány.

Reklama

Související témata: