Hlavní obsah

Sýkora se ve švýcarské hokejové lize blýskl hattrickem

Český hokejový útočník Petr Sýkora z Davosu se blýskl ve švýcarské lize hattrickem během necelých pěti minut. Dvaatřicetiletý pardubický odchovanec rozhodl třígolovým představením rozděleným přestávkou o výhře mistrovského týmu 5:2 v repríze finále z minulé sezony proti Klotenu.

Článek

Sýkora se trefil třikrát mezi 18. a 23. minutou a zaznamenal svůj pátý hattrick ve švýcarské lize, kde působí třetí sezonu. Na jeden gól mu přihrál Petr Tatíček.

Dvojnásobný vítěz české a švýcarské ligy Sýkora se posunul v kanadském bodování soutěže na třetí místo, v patnácti zápasech nasbíral 19 bodů za 11 branek a osm nahrávek.

Davos je v tabulce švýcarské ligy třetí dva body za novým lídrem Fribourgem, jenž se dostal do čela díky výhře 4:2 v Luganu. V dresu vítězů si připsali asistence útočník Pavel Rosa a obránce Michal Barinka, v domácím týmu nahrál na jeden gól Jaroslav Bednář.

Švýcarská hokejová liga:
Biel - Bern 3:2, Davos - Kloten 5:2 (Sýkora 3+0, Tatíček 0+1), Lugano - Fribourg-Gottéron 2:4 (Bednář - Rosa, Barinka všichni 0+1), Rapperswil - Ambri-Piotta 4:2, Zug - Curych 2:3 v prodl., Ženeva - Langnau 1:2 po sam. nájezdech.

Reklama

Související témata: