Hlavní obsah

V rakouské hokejové lize šli diváci na jediný samostatný nájezd

VÍDEŇ

Velmi neobvyklý zážitek nabídl dodatečný program rakouské hokejové ligy; kolem 1500 fanoušků vidělo v rámci utkání mezi týmem Vídeň Capitals a Villachem jen jeden neproměněný samostatný nájezd. Pouhých pár sekund napětí však přesto přineslo příznivcům domácích důvod k oslavám: obhájci titulu si díky výhře 5:4 po nájezdech zajistili bez ohledu na výsledky závěrečného pátečního kola základní části účast v play-off.

Článek

Zápas se hrál již minulý pátek a poté, co i po prodloužení skončil 4:4 přišla ke slovu obvyklá rozhodující procedura. V šesté sérii nájezdů za stavu 2:1 pro domácí se k brance Vídeňských rozjel Daniel Bousquet a vyrovnal. Podle lístku se jmény nominovaných střelců však měl být exekutorem nájezdu jeho spoluhráč Günther Lanzinger. Slovenský rozhodčí Peter Jonák byl na chybu upozorněn z boxu časoměřičů; zápas ukončil a vítězství 5:4 přisoudil celku z metropole.

Villach se však proti výsledku odvolal a tahanice, při nichž trenér vídeňského mužstva a rakouské reprezentace Jim Boni hrozil rezignací, se dostaly dokonce až k civilnímu tribunálu. Ten v úterý zamítl kompletní opakování nájezdů, jež navrhlo jako řešení vedení soutěže.

Až ve středu večer rozsoudila "grotesku" disciplinární komise: pokračovat se bude za stavu 2:1 v nájezdech podle původního seznamu střelců. Lanzinger však dnes Bousqueta nenapodobil; úspěšnější byl domácí gólman Jürgen Penker a zápas tak okamžitě skončil. V opačném případě by se exekutoři střídali po jednom na obou stranách do rozhodnutí.

Vítězství definitivně posunulo úřadující mistry do play-off. Prohra však příliš nemusí mrzet ani hokejisty Villachu, kteří mají účast ve vyřazovacích bojích v nejvyšší rakouské soutěži zajištěnou již delší dobu.

Reklama

Související témata: