Hlavní obsah

Broš porážku finských šampiónů v prvním semifinále neodvrátil

PRAHA

Obhájci titulu z Kärpätu Oulu vstoupili do semifinále finské ligy porážkou 1:3 s hokejisty Ässätu Pori. Jediný gól domácího týmu dal český útočník Michal Broš, který ve 35. minutě snížil na 1:2.

Článek

Ve druhém semifinále dnes využily IFK Helsinky výhodu domácího prostředí a zdolaly Hämeenlinnu 5:2.

Finsko - semifinále, 1. zápasy
Kärpät Oulu - Ässät Pori 1:3 (za domácí Broš 1+0), IFK Helsinky - Hämeenlinna 5:2.

Kazaň je ve finále ruské ligy

Hokejisté Kazaně si po čtyřech letech opět zahrají ve finále ruské ligy. Na ledě Jaroslavli dnes zvítězili 5:2 a semifinálovou sérii vyhráli hladce 3:0. O titul se Ak Bars utkají s vítězem duelu mezi Magnitogorskem a Omskem, který vede 2:1 na zápasy. Kazaň hrála ve finále naposledy v roce 2002, kdy podlehla ve třech utkáních právě Jaroslavli, kterou tehdy vedl český kouč Vladimír Vůjtek.

Dnešní zápas nedohrál obránce domácího týmu Karel Rachůnek, který dostal v 53. minutě trest na dvě minuty a do konce utkání. Už předtím byl na trestné lavici dvakrát. V týmu vítězů dvakrát skóroval Sergej Zinovjev, jednou se trefil i nejproduktivnější hráč základní části Alexej Morozov.

Rusko - semifinále, 3. zápas
Jaroslavl - Kazaň 2:5 - konečný stav série 0:3.

Moravec pomohl Malmö k návratu do švédské ligy

Hokejisté Malmö se po roce vracejí do švédské ligy. Pomohl jim k tomu i český útočník David Moravec, který dnes jedním gólem přispěl k výhře 4:3 nad Leksandem. Malmö tak po předposledním utkání baráže vede tabulku a nemůže o účast v nejvyšší soutěži přijít stejně jako Skelleftea, která se vrátí mezi elitu po 16 letech.

Její hráči zvítězili na ledě Boforsu 7:4. Brankou a asistencí k tomu přispěl obránce Libor Procházka, první gól utkání vstřelil útočník Daniel Branda. Z nejvyšší soutěže sestoupí Södertälje a Leksand.

Švédsko - baráž
Rögle - Södertälje 2:5, Malmö - Leksand 4:3 (za domácí Moravec 1+0), Bofors IK - Skelleftea AIK 4:7 (za hosty L. Procházka 1+1 a Branda 1+0).

Martin vyhrál i druhý barážový zápas

Hokejisté Martina uspěli i v druhém barážovém utkání s Topolčany, které dnes porazili 2:1 po samostatných nájezdech a jsou v polovině cesty k udržení v nejvyšší soutěži. Poslední tým letošního ročníku slovenské extraligy sice prohrával už od první minuty, ale český útočník Albín Podstavek ve druhé třetině vyrovnal a v rozstřelu rozhodl o výhře domácích Koložváry.

Slovensko - baráž, 2. utkání
Martin - Topolčany 2:1 po sam. nájezdech - stav série 2:0.

Reklama

Související témata: