Hlavní obsah

Rostislav Čada povede hokejisty Slovanu Bratislava

BRATISLAVA

Dalším českým trenérem ve slovenské extralize se stal Rostislav Čada, který bude v příští sezóně stát na lavičce Slovanu Bratislava. Jak potvrdil generální manažer Slovanu Maroš Krajči, nový trenér vedl už v úterý trénink mužstva. Bývalý kouč Plzně, který několik let trénoval ve Švýcarsku se dohodl s nejslavnějším slovenským klubem na dva roky.

Článek

"Věřím, že budeme s našim výběrem spokojeni," uvedl Krajči. Po Miloši Říhovi a Josefu Augustovi je Čada třetím českým trenérem ve Slovanu. Říha získal se Slovanem dva krát titul mistra Slovenska a Augusta byl odvolaný z postu v průběhu minulé sezóny.

Slovan letos skončil až na šestém místě tabulky a v play off vypadl v souboji s Košicemi už ve čtvrťfinále 0:4 na zápasy. Byla to nejhorší sezóna Slovanu v historii samostatné slovenské ligy.

Ve slovenské extralize působí čeští trenéři už ve více než polovině celků. Poprad povede Stanislav Berger, Zvolen Ladislav Svozil, ve Skalici stále působí Pavel Pazourek, Antonín Stavjaňa, kterého propustila v závěru play off Nitra, se stal trenérem Trenčína a v Nitře nastoupil nově Zdislav Tabara.

Reklama