Hlavní obsah

Nasazování rozhodčích si prý domlouval i AC Milán

ŘÍM

Také AC Milán si údajně prostřednictvím "spřátelených" členů komise rozhodčích domlouval nasazování sudích na své ligové zápasy. Vyplývá to z přepisů odposlechů funkcionářů AC, které ve čtvrtek zveřejnil list Corriere della Sera.

Foto: ČTK

Do korupční aféry v Itálii se namočil i AC Milán.

Článek

Celý současný skandál v italském fotbale odstartovaly právě odposlechy mezi funkcionáři klubu a členy komise rozhodčích, které se týkaly zatím pouze Juventusu Turín.

Ze zveřejněných telefonických hovorů ze sezony 2004/05 podle Corriere vyplývá, že předseda AC Adriano Galliani, jenž je zároveň prezidentem ligy, pověřil člena vedení klubu Leonarda Meaniho, aby zařídil nasazení vhodných arbitrů se sekretářem komise rozhodčích Manfredim Martinim. Úřadující italští vicemistři v reakci na článek v deníku jakékoli pochybení popřeli a v prohlášení uvedli, že hovory byly "špatně interpretovány".

Celá aféra, jež se týká i finančních machinací s přestupovými částkami a sázení fotbalistů na zápasy, se citelně dotýká i národního týmu připravujícího se na mistrovství světa v Německu.

Již dvakrát se musel dostavit k výslechu gólman Gianluigi Buffon, obviněný ze zakázaného sázení, dnes se zase v táboře národního týmu museli ke skandálu vyjádřit i kapitán Juventusu Fabio Canavaro a záložník Milána Andrea Pirlo.

Mezi fotbalisty, kteří jsou vyšetřováni z nepovoleného tipování na sportovní výsledky, je podle italských médií i český reprezentant Marek Jankulovski z AC Milán.

Reklama