Hlavní obsah

Hokejový brankář Čechmánek posílil švédský Linköping

LINKÖPING

Český hokejový brankář Roman Čechmánek se stal novou posilou švédského Linköpingu. Pětatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa v týmu semifinalisty uplynulého ročníku Elitserien nahradí finského reprezentanta Fredrika Norrenu, který podepsal v NHL smlouvu s Tampou Bay. Uvedly to oficiální internetové stránky švédského klubu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Roman Čechmánek v dresu Karlových Varů.

Článek

"Roman je velice kvalitní brankář, který má zkušenosti z NHL a řady mezinárodních turnajů," pochvaloval si posilu sportovní manažer Linköpingu Johan Hemlin. Čechmánek, který v letech 1994 a 1999 vychytal pětkrát za sebou Vsetínu titul, se po působení v NHL a Německu vydá na další zahraniční angažmá.

V roce 2000 poprvé opustil v 29 letech českou nejvyšší soutěže. V dalších čtyřech letech v NHL odchytal za Philadelphii a Los Angeles 212 zápasů s průměrem 2,08 obdrženého gólu na utkání a úspěšností zákroků 91,9 procenta. V bojích o Stanleyův pohár má na kontě jen deset duelů.

Při výluce v NHL v sezoně 2004/05 se Čechmánek vrátil do Vsetína a uplynulý ročník začal v Karlových Varech, kde však přišel při výkonech Lukáše Mensatora o pozici jedničky a zamířil do Hamburku. "Linköping patří mezi nejlepší týmy švédské ligy, která je zřejmě nejlepší v Evropě. Vždyť v kádru letošních mistrů světa byli převážně hráči z Elitserien a také řada hokejistů Linköpingu," citoval Čechmánka klubový server.

Reklama

Související témata: