Hlavní obsah

V pátek začíná švýcarská liga s pěticí českých hokejistů

BERN

V pátek odstartuje nový ročník švýcarské hokejové ligy, v které se představí pětice českých hráčů. Ve stejném působišti zůstal jen útočník Josef Marha, který bude již pátou sezónu oblékat dres Davosu. Ve známém prostředí bude hrát i další forvard Michal Grošek, jenž se do Ženevy vrátil po půlročním angažmá v Petrohradu. V úvodu sezóny ale bude pro zranění v sestavě Servette chybět.

Foto: www.hockeyfans.ch

Josef Marha

Článek

Další tři čeští krajánci zamířili do švýcarské NLA z různých koutů světa. Tvrdý útočník Václav Varaďa se stal novým Marhovým spoluhráčem v Davosu poté, co se nedohodl na nové smlouvě v NHL. Bývalý hráč Buffala a Ottawy opustil zámoří po dvanácti letech - jedinými výjimkami byly jeho působení ve Vítkovicích při výluce NHL a krátké angažmá ještě v roce 1999.

Po dlouholetém působení ve Švédsku se do Švýcarska přesunul i reprezentační obránce Radek Hamr, který vyměnil dres Färjestadu za Kloten. V Elitserien odehrál Hamr osm sezón.

Útočník Kamil Piroš přesídlil do Zugu z ruského Nižněkamsku. V Bernu měl původně zakotvit po příchodu z Kärpätu Oulu útočník Petr Tenkrát, ale nakonec uzavřel smlouvu v NHL s Bostonem.

Přehled českých hokejistů ve švýcarské lize:
Davos:Josef Marha, Václav Varaďa (oba útočníci).
Kloten:Radek Hamr (obránce).
Ženeva:Michal Grošek (útočník).
Zug:Kamil Piroš (útočník).

Reklama

Související témata: