Hlavní obsah

Hanzal, obviněný ze zabití spolujezdce, se vrací k hokeji

ŽILINA

Slovenský hokejista Marcel Hanzal, který čelí obvinění, že v srpnu pod vlivem alkoholu způsobil smrtelnou dopravní nehodu, se vrací na led a už v úterý by se mohl objevit v tamní extralize. Dvaatřicetiletý útočník podepsal dvouletou smlouvu s mistrovskou Žilinou, s níž absolvoval letní přípravu. ČTK řekl o Hanzalově angažmá sportovní ředitel žilinského klubu Ján Nociar.

Foto: ČTK/Miroslav Földeši

Ilustrační foto

Článek

Hanzal nezvládl na konci srpna během noční jízdy řízení svého vozu, v němž seděl i jeho spoluhráč Štefan Blaho. Auto se dostalo mimo vozovku a převrátilo na střechu. O jedenáct let mladší Blaho nehodu nepřežil. Vyšetřovatel obvinil Hanzala z usmrcení spolujezdce, za což mu hrozí až deset let vězení.

"Hanzala jsme měli v letní přípravě, jeho výkonnost zápas od zápasu rostla. Je nám líto tragické události, která se stala. Vyšetřován bude na svobodě a neví se, kdy bude soud, a kdy bude potrestaný. Rozhodli jsme se mu podat pomocnou ruku a dát mu v klubu druhou šanci," uvedl Nociar s tím, že klub spoléhá na hráčovy zkušenosti. "Chceme, aby hrál u nás do té doby, dokud bude moci," doplnil.

Nociar nevyloučil, že Hanzal obleče žilinský dres už v úterý na ledě Martina. Předpokládá, že hokejista se bude muset vypořádat i s tlakem fanoušků na soupeřových stadiónech. Pro jeho angažování se mistrovský tým rozhodl i proto, že zůstal po třech kolech v tabulce bez jediného bodu. A Hanzal si během přípravy svými výkony říkal o místo v elitní pětce.

ČTK se s Hanzalem zatím nepodařilo spojit. Minulý týden však v rozhovoru pro deník Šport uvedl, že během nucené přestávky docházel k psychologovi a bral léky na spaní. "Udělal jsem obrovskou životní chybu, vytrpěl si svoje, ale musím přijít na jiné myšlenky. Vím, že budu odsouzený, ale nemůžu celý život jen trpět. Hokej by mi pomohl zapomenout," řekl.

Bývalý útočník Martina, Trenčína a Zvolena přišel už v minulosti o část hokejové kariéry kvůli disciplinárnímu trestu, který dostal za pozitivní dopingový test na marihuanu.

Reklama

Související témata: