Hlavní obsah

Fanoušci Komety jsou výborní, strašně si jich vážím, vzkázal po výhře Slovanu v Brně dojatý Čiliak

Brno

Premiérový duel po přestupu do bratislavského Slovanu odchytal v Brně, s nímž v uplynulých dvou sezónách slavil extraligový titul. Brankáře Marka Čiliaka přivítali příznivci Komety před přípravným zápasem dlouhotrvajícím potleskem a i po utkání, v němž hokejisté slovenského týmu zvítězili 5:2, mu připravilo téměř pět tisíc diváků velkolepé ovace.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Ještě nedávno spoluhráči... Brankář Slovanu Marek Čiliak a kapitán Komety Martin Zaťovič.

Článek

Čekal jste to?

Trochu ano. Fanoušci v Brně jsou výborní. Já si jich strašně vážím. Přiznám se, že jsem odjížděl z ledu hodně dojatý.

S jakými pocity jste nastupoval k duelu proti mužstvu, v němž jste toho tolik prožil?

S poněkud smíšenými. Těžko se to popisuje. Už na dálnici cestou na zápas jsem byl nervózní. Vždyť jsem jel vlastně domů. Kometu budu mít už navždy v srdci.

Jak se vám v Brně chytalo?

Nervozita ze mě rychle spadla a utkání jsem si potom užil. Podali jsme o hodně lepší výkon než v úterý ve Vítkovicích. Byl jsem příjemně překvapený, co kluci v poli přede mnou proti tak silnému celku předváděli. Dobře se na to z brány dívalo. Porazit českého šampióna je pro nás značný úspěch.

Občas jste si na ledě vyměnil názory s útočníky Komety Dočekalem či Zaťovičem. O co šlo?

To bylo jen takové špičkování. My jsme byli v Kometě jedna velká rodina a se všemi bývalými spoluhráči jsem zůstal výborný kamarád. S mnohými kluky z Komety jsem i teď v častém telefonickém kontaktu.

Co čekáte od Kontinentální hokejové ligy?

Bude to asi trochu jiné než česká extraliga. Vždyť nás čeká druhá nejlepší klubová soutěž na světě. Bude to náročné na cestování, psychiku i fyzičku. Jsem moc rád, že mohu působit v Bratislavě nedaleko Zvolena, odkud pocházím. Slovan mi navíc bude fanouškovským zázemím připomínat Kometu.

Na tak výrazné úspěchy jako v Brně však asi se Slovanem pomýšlet nemůžete...

Ale já jsem nepřišel do Bratislavy hrát kuličky. Věřím, že neukončíme sezónu po základní části, chci to se Slovanem dotáhnout někam dál.

Jak vidíte souboj o gólmanskou jedničku s českým kolegou Štěpánkem?

My spolu bojovat nebudeme, máme mezi sebou super vztah. Chytat chce pochopitelně každý, ale zápasů je v Kontinentální lize hodně a určitě se dostane na oba. Ať už bude v brance kterýkoliv z nás, bude naším hlavním úkolem především pomoct mužstvu.

Reklama

Související témata: