Hlavní obsah

Útočník Edgars Kulda uspěl na zkoušce ve Zlíně

Zlín

Lotyšský hokejový útočník Edgars Kulda, který poslední tři sezóny působil v Kontinentální lize v Dinamu Riga, uspěl na zkoušce v extraligovém Zlíně a podepsal s Berany smlouvu. Naopak v týmu nebude pokračovat slovenský útočník Radovan Puliš, který si angažmá nevybojoval.

Foto: Petr Horník, Právo

Zlínští hokejoví fanoušci

Článek

"Edgars nás přesvědčil, že je schopen být přínosem pro náš tým. Jedná se o technicky velmi zdatného hráče, který se zároveň prosazoval bodově. Věřím, že produktivitu si přenese i do sezóny," uvedl trenér Zlína Robert Svoboda na klubovém webu.

Kulda sehrál všechny tři dosavadní přípravné duely, připsal si v nich dvě branky a stejný počet asistencí a je nejproduktivnějším hráčem týmu. Navíc se dvakrát prosadil i v samostatných nájezdech.

V letech 2012 až 2015 působil v zámořské juniorské WHL v týmu Edmonton Oil Kings. Potom zamířil do KHL, kde si připsal ve 109 zápasech 17 bodů (8+9).

V uplynulé sezóně mladší bratr obránce Arturse Kuldy, který minulý ročník dohrál v dresu pražské Sparty, dostal v dresu Dinama Riga příležitost jen v 31 zápasech a vstřelil jeden gól. Hrál pak play off za Liepaju v lotyšské lize a zaznamenal v pěti duelech dva góly a tři přihrávky.

Šestadvacetiletý Puliš, který hrál v minulém ročníku za Zvolen, nastoupil za Zlín také ve třech duelech a nebodoval. Puliš měl do extraligy nakročeno už loni, ale kvůli zdravotním problémům dres Dukly Jihlava v české nejvyšší soutěži neoblékl.

Reklama

Související témata: