Hlavní obsah

Vítkovice díky drtivému finiši vyhrály v Litvínově 7:3

Hokejisté Vítkovic potvrdili v utkání 25. kola extraligy, že se jim proti Litvínovu daří a vyhráli na severu Čech vysoko 7:3. Chemopetrol tak proti Ostravanům získal z posledních deseti zápasů jediný bodů. Litvínovští sice dokázali smazat dvoubrankové manko a v 44. minutě vyrovnali na 3:3, ale vítkovičtí ozdobili drtivý finiš čtyřmi góly.

Článek

Přitom Severočeši vstoupili do utkání dobře, měli více šancí a navíc šli už v polovině 4. minuty do vedení, když se po Jenáčkově akci prosadil Benda. Hosté ale za čtyři minuty vyrovnali - v závaru před domácí brankou se nejlépe orientoval Káňa. V 16. minutě při hře čtyř proti čtyřem hosté otočili stav a za Hüblova záda dotlačil puk Kropáč. V závěru první třetiny mohl vyrovnat Reichel, ale jeho prudká střela skončila na tyčce.

V druhém dějství si domácí vytvořili tlak, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Naopak to byl znovu Kropáč, kdo poslal Vítkovice do dvoubrankového náskoku, když společně s Jasečkem vyšachovali domácí obranu. Gólem do šatny vrátil Chemopetrol do hry při přesilovce kapitán Reichel.

Na začátku závěrečné části propálil opět při přesilovce Pince ve vítkovické brance Nikolov. Vedení hostům vzápětí vrátil rovněž v početní převaze Káňa. Domácí se následně neubránili náporu Vítkovic a v průběhu dvou minut třikrát inkasovali.

Nejdříve rozvlnil síťku domácí svatyně Irgl, který si nádherně položil gólmana a zavěsil, následně zkušený Burger svým gólem ve 49. minutě vyhnal Hübla z branky. Poprvé v sezoně nastoupil do Fiala, ale ani se neohřál a už lovil puk ze své sítě, když se při početní výhodě trefil Jurečka. Závěr už si dobře hrající Vítkovice pohlídaly. Nový kouč Miroslav Fryčer se tak po, co si připsal v neděli premiérovou výhru ve Vsetíně, radoval podruhé za sebou z plného bodového zisku.

Chemopetrol Litvínov - Vítkovice Steel 3:7 (1:2, 1:1, 1:4)
Branky a nahrávky: 4. Benda (Jenáček), 40. Reichel (Hranáč), 45. Nikolov (Benda) - 8. T. Káňa (Irgl), 16. Kropáč (P. Hubáček), 28. Kropáč (Jasečko), 46. T. Káňa (S. Hudec), 48. Irgl (T. Káňa), 49. Burger (Kropáč), 50. Jurečka (Šimíček). Rozhodčí: Kubeš - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 8:7. Využití: 2:2. Diváci: 3818.
Litvínov: J. Hübl (49. R. Fiala) - Hranáč, Šlégr, Gýna, Skuhrovec, Nikolov, Punčochář, L. Poživil - Kubinčák, Reichel, Prorok - Jenáček, Branda, Benda - Trávníček, Kopecký, Bednařík - Jánský, Sklenička, Lukeš. Trenéři: V. Sýkora a P. Fiala.
Vítkovice: Pinc - Jasečko, Gulaši, Sedlák, S. Hudec, Jurečka, Chmelíř, Voráček - P. Hubáček, Burger, Kropáč - Irgl, Šimíček, T. Káňa - Tomášek, Krenželok, R. Procházka - F. Seman, Mikula, Köhler. Trenéři: Fryčer a Bolek.

Reklama

Související témata: