Hlavní obsah

Dohrávali jsme ve velké euforii, tvrdil slávista Čermák

PRAHA

Až do 53. minuty to v Sazka Areně vypadalo na pozápasovou bouřku v domácí kabině Slavie a šestý korálek na vítězné šňůře Kladna. Pak si však vzal slovo Leoš Čermák, který je ve Slavii na hostování z Liberce, a svými dvěma góly zavelel k parádnímu obratu. Dovršil tak svůj první extraligový hattrick.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Než začal úřadovat Leoš Čermák, mělo Kladno zápas pod kontrolou.

Článek

"Takovýhle obrat se povede opravdu málokdy. Kladno nám odskočilo, hraje teď ve velké pohodě a dlouho kontrolovalo hru. My jsme ten závěr dohrávali v obrovské euforii," shrnul stručně utkání osmadvacetiletý útočník.

Slavia je očividně zcela jiným týmem, než byla v úvodu soutěže. Po dvou výhrách v prodloužení během předchozích kol předvedla, že nyní má velkou vnitřní sílu a dokáže na svou stranu strhnout i utkání, v nichž se nedaří. "Dřív jsme takhle skoro rozhodnutý zápasy ztráceli, teď už je to o něčem jiném, protože ty zápasy otáčíme naopak v náš prospěch," řekl Čermák.

Nejlepší sestava 25. kola hokejové O2 extraligy podle Sport.cz:
S. Vehviläinen (Vsetín) - T. Žižka (Slavia), S. Jasečko (Vítkovice) - J. Polanský (Třinec), L. Čermák (Slavia), T. Káňa (Vítkovice).

Tři branky v jednom zápase se nepovede vstřelit často, ale autor tohoto kousku z celé události vědu nedělal, přestože se mu takový kousek povedl poprvé v kariéře. "Ani jsem si neschoval puk a nevím, zda mi ho vzal někdo z kluků. Ale na led přilétla kšiltovka, kterou mám schovanou, takže vzpomínku mít budu," uvedl Čermák.

Slavii především v závěrečné třetině pomohl i brankář Adam Svoboda, který statečně vydržel v brance i přes pět inkasovaných gólů a fakt, že ho spoluhráči před ním nechávali často na holičkách. "Adam je výbornej kluk a moc nám pomohl. Pořád nás hecoval a věřil v obrat. Jeho veselá povaha nám nakonec pomáhá neustále," pochválil gólmana Čermák.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články