Hlavní obsah

V přestřelce na Kladně byly úspěšnější Č. Budějovice

KLADNO

Kladenští hokejisté i tentokrát bavili diváky útočným hokejem, využívali svou smrtící zbraň v podobě přesilovek, ale opět nezvládli samotný závěr zápasu a lídrovi ligového pelotonu z Českých Budějovic podlehli 6:7 v prodloužení. Ze dvou již téměř vyhraných zápasů na ledě Slavie a proti Jihočechům tak mají pouze bod.

Článek

Domácí trenér Müller musel znovu oželet neúčast útočníka Gardoně, ale naopak poprvé nasadil do hry obránce Mrázka, který je v Rabatu na hostování z pražské Sparty. Na počátku zápasu byl na Středočeších přece jen patrný nešťastný závěr předchozího střetnutí proti Slavii a po deseti minutách také hosté díky dvěma laciným gólům vedli. Již do konce úvodní části hry byl však stav vyrovnaný.

Paterova pětka opět jako tradičně zazářila při přesilovkách. Dvouminutové současné vyloučení Gřegořka a Vágnera postupně potrestal dvěma góly Havel, přičemž další pobyt českobudějovického Muchy na trestné lavici následně využil k 16. gólu v sezoně Procházka. Ovšem ještě do první sirény stačil srovnat Hřebejk.

Hned na začátku druhé třetiny mohl poslat hosty do vedení Hudec, ale svoji vyloženou příležitost doslova zahodil. Na druhé straně Štěpánek čtvrtým gólem domácích v přesilové hře vrátil Kladnu opět vedení. Svěřenci trenéra Müllera si ovšem následně vybrali další chybu v obraně a rázem bylo srovnáno. O chvíli později dokonce hostující Gřegořek po sólu poslal střelou bekhendem Jihočechy do vedení. Domácí však nesložili zbraně a do konce druhé třetiny bylo opět srovnáno.

Kdo očekával brankové hody v poslední dvacetiminutovce, ten se mýlil. Oba týmy sice preferovaly útočnou hru, ale přece jen se více zaměřily na defenzívu. Když Diviš ve 44. minutě upravil skóre na 6:5 a poslal domácí znovu do vedení, dlouho se zdálo, že Rabat vedoucí tým tabulky zdolá. Českobudějovičtí však prokázali svoji sílu a při power play 38 vteřin před koncem normální hrací doby Hübl blafákem překonal Orcta.

Prodloužení nabídlo hned tři vyloučení. Pobyt Martina Procházky a Posmyka na trestné lavici rozhodnutí nepřinesl, ale Pavlasův faul potrestal 12 vteřin před koncem nastaveného času prudkou střelou Posmyk. V kvalitním zápase plném zvratů tak viděli diváci celkem třináct gólů, z dvoubodové výhry se ale nakonec radovali českobudějovičtí hokejisté.

Rabat Kladno - Mountfield České Budějovice 6:7 v prodl. (3:3, 2:2, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 16. M. Havel (Kalla), 17. M. Havel, 19. Martin Procházka (Patera), 25. M. Štěpánek (Bílek), 34. Ševc (Patera), 44. Diviš (Zeman) - 7. Mertl (Vak), 10. Brabenec (V. Hübl), 19. Hřebejk (L. Květoň), 28. Šimánek (Toman), 29. Gřegořek, 60. V. Hübl (Gřegořek), 65. Posmyk (V. Hübl). Rozhodčí: Homola - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 7:9. Využití: 4:2. Diváci: 2780.
Sestavy:
Kladno: Orct - Ševc, Evan, Pavlas, M. Štěpánek, Zeman, J. Mrázek, V. Čech, Hájek - Kalla, Patera, Martin Procházka - Bílek, Kuchler, Frolík - M. Havel, Čurilla, Diviš - Rudovský, Kazatel, Jaroš. Trenéři: Müller a Kasík.
České Budějovice: Chábera - Mucha, Posmyk, Toman, Kutlák, Vágner, Gřegořek, Macháček, Parýzek - Mertl, Vak, Kotrla - Gulaši, L. Květoň, Hřebejk - Šimánek, V. Nedorost, Sailer - V. Hübl, Brabenec, M. Hudec. Trenéři: Jandač a Kupka.

Reklama

Související témata: