Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Vítkovice 1:3Vítkovice otočily zápas v závěru a nadále jsou stoprocentní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Klepiš 1 : 0
55. Trška 1 : 1
56. Kucsera 1 : 2
59. Květoň 1 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic díky obratu v závěrečné třetině vyhráli ve 3. kole extraligy na ledě Mladé Boleslavi 3:1 a jsou nadále stoprocentně úspěšní. Bruslařský klub naopak na první zisk stále čeká. Domácí sice po trefě Jakuba Klepiše z druhého dějství vedli, ale mezi 55. a 59. minutou zajistili Ostravanům tři body Peter Trška, Lukáš Kucsera a David Květoň.

Článek

Středočechům patřil úvod zápasu a pomohlo jim i Tyborovo vyloučení v 11. vteřině zápasu. Úvodní přesilovka ale branku nepřinesla. V první početní výhodě hostů pak Kantora, který nahradil po dvou zápasech v domácí brance Krošelje, protáhl tvrdou ranou Lev. V závěru první třetiny si mohl připsat premiérovou trefu v dresu Mladé Boleslavi Vondrka, ale puk skrz betony Bartošáka neprocedil.

Skóre mohli otevřít zkraje druhé třetiny Ostravané, ale brankář Kantor společně se svými obránci s vypětím všech sil uhájil bezbrankový stav. Skóre se poprvé měnilo až ve 35. minutě, když si Klepiš vyměnil puk s Musilem a přesnou střelou k tyči prostřelil Bartošáka.

Drtivý závěr hostů rozhodl

A mohl přidat hned v úvodu třetí třetiny i druhý gól, když ujel opět společně s Musilem, tentokrát ale dokázal hostující brankář zasáhnout přesně. Domácí si pak zahráli i půl minuty v pěti proti třem, ale další gól z toho nebyl. I další šance patřila domácím, tentokrát nedokázal dostat puk do odkryté branky Látal.

Po Hanzlíkově chybě se ocitl sám před Kantorem Stránský, ale Klepiš přispěchal na poslední chvíli se sekáním, které zabránilo útočníkovi hostů v zakončení. A toto vyloučení nakonec hosté potrestali, když Trškova střela od modré čáry doplachtila až do branky.

Za 80 sekund Vítkovice otočily stav. Stránský vyhrál vhazování a Kucsera překonal Kantora. Domácí kouč Kýhos zkusit následně hru v power play a 98 vteřin před koncem pojistil výhru do prázdné branky Květoň.

3. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice Ridera 1:3 (0:0, 1:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 35. Klepiš (P. Musil) - 55. Trška (Dej, Olesz), 56. Kucsera (Š. Stránský), 59. D. Květoň. Rozhodčí: Hejduk, Bejček - J. Ondráček, Špringl. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 2519.
Mladá Boleslav: Kantor - Bernad, Jan Hanzlík, Pláněk, Němeček, Dlapa, Kurka - D. Šťastný, P. Musil, Klepiš - M. Látal, Žejdl, Orsava - Pacovský, Skalický, Vondrka - Kousal, Najman, M. Procházka - L. Pabiška. Trenéři: Kýhos, V. Čermák a Žabka
Vítkovice: Bartošák - Hrbas, Baranka, Šidlík, De la Rose, Výtisk, Trška - Szturc, O. Roman, Tybor - Olesz, Lev, Schleiss - Dej, Mahbod, D. Květoň - Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal. Trenéři: Petr a Trnka

Reklama

Související témata: