Hlavní obsah

Plzeň opět zklamala, nestačila na Vítkovice

PLZEŇ

Hokejisté Plzně podlehli v pátek Vítkovicím a nenavázali tak na povedené vystoupení z minulého kola v Českých Budějovicích. Na zasloužené výhře hostí měl lví podíl útočník Zbyněk Irgl, který na začátku druhé třetiny v rozmezí 93 vteřin dvakrát skóroval, přičemž jeho druhá branka byla také brankou vítěznou.

Článek

V souboji dvou mužstev, která zatím nesplňují předsezonní ambice, tak uspěli hosté. Ostravané navíc protrhli třízápasovou sérii proher a přeskočili svého dnešního soupeře v tabulce. Výrazně jim k tomu pomohla chybující defenziva domácích, za kterou se dnes nevyznamenal ani gólman Málek. Ve vítkovickém dresu zářil druhý útok vedený kapitánem Šimíčkem.

Domácí se dostali brzy do vedení, když ve druhé minutě zužitkovali přesilovku. Důras se odpoutal od mantinelu a z mezikruží prostřelil gólmana Pince. Hosté se v úvodu utkání dostali pod tlak domácích, Král však po chybě vítkovické obrany nedokázal překonat Pince. Poté domácí nevyužili více než minutu trvající přesilovku pět na tři a ke slovu se dostali konečně také hosté. Tomášek vyřešil přečíslení přihrávkou na Mikulu, jehož střelu ale Málek zastavil ukázkovým semaforem. Hosté se přesto dočkali vyrovnání, v poslední minutě první třetiny totiž při přesilové hře čtyři na tři skóroval Burger střelou švihem z levého kruhu.

Do prostřední části hosté doslova vlétli, Málek si však nejprve dvakrát poradil s pokusy Hudce z bezprostřední blízkosti. Za chvíli však chybovala plzeňská obrana a Irgl úspěšně zakončil rychlou akci střelou mířící do levého horního rohu Málkovy branky. Tentýž hráč využil zmatků v domácí defenzivě také o 93 vteřin později a strážce domácí svatyně tentokrát překonal střelou zápěstím na vyrážečku.

Domácí mohli dvoubrankové manko snížit během dlouhé dvojnásobné početní výhody, sehráli ji ale bídně. Paradoxně málem inkasovali, od pohromy je při samostatném úniku Šimíčka uchránil jen Málek. Trenér domácích Kučera následně stáhl hru na tři útoky a Plzeň snížila zásluhou Matějovského dorážky při přesilovce pět na tři.

Katastrofální vstup do třetí třetiny ale domácí připravil o naději na úspěch. Nejprve zvýšil na 4:2 pro Vítkovice Káňa povedenou střelou nad Málkův pravý beton a o 36 vteřin později přidal střelou do stejného místa pátou branku Köhler. To už Málek nevydržel a přepustil své místo náhradníkovi Ježovi. Domácí ve zbývajícím čase za hosty výrazně zaostávali v rychlosti a navíc nevyužili dvakrát výhodu dvojnásobné přesilovky. Většímu debaklu zabránil pouze pozorně chytající Jež, přesto domácí prohráli již počtvrté v řadě na domácím ledě.

Lasselsberger Plzeň - Vítkovice Steel 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 2. Důras (Šindel), 38. Matějovský - 20. Burger (Jasečko), 23. Irgl (Šimíček), 25. Irgl (T. Káňa), 42. T. Káňa (Šimíček), 42. Köhler (Mikula). Rozhodčí: Smeták - Čech, Chytil. Vyloučení: 7:13. Využití: 2:1. Diváci: 4375.
Plzeň: Málek (42. Jež) - Derner, Čakajík, Benák, Mazanec (34. Boháč), Pulpán, Malinský (25. Nedoma) - Důras, Šindel, Adamský - Vampola, Kracík, Ludvík - Fabuš, Kubalík, Matějovský - Zelenka, Král, Šaffer. Trenéři: Kučera a Černý.
Vítkovice: Pinc - Jasečko, Gulaši, Kuboš, S. Hudec, Jurečka, Chmelíř, Sedlák - Weissmann, Burger, P. Hubáček - Irgl, Šimíček, T. Káňa - Kropáč, R. Procházka, Krenželok - Köhler, Mikula, Tomášek. Trenéři: Fryčer a Bolek.

Reklama

Související témata: