Hlavní obsah

Střelec Irgl teď táhne Vítkovice

OSTRAVA

Úžasnou střeleckou formu prokazuje v posledních dnech útočník hokejistů Vítkovic Zbyněk Irgl - v posledních pěti utkáních nastřílel 7 gólů. Hned dvakrát se trefil i v nedělním duelu proti Kladnu a tím dotáhl svůj tým k důležitému vítězství. "Jsem moc rád, že mi to tam teď padá," usmál se vítkovický útočník Zbyněk Irgl.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Zbyněk Irgl.

Článek

Přesto hned briskně dodal, že jeho střelecké vzepětí není zase až tak podstatné: "Hlavní je, že jsme dvakrát po sobě vyhráli. Snad nás šest bodů nabudí a zvedne, abychom se v tabulce posunuli konečně o nějakých pár stupínků výš."

Podle oficiálních statistik by dokonce Irgl v posledních pěti kolech skóroval osmkrát, v duelu se Slavií se ale vzdal hattricku, když přiznal u jedné z jeho tref teč obránce Hudce. Přesto mu v oficiálních statistikách branka zůstala, takže jich v této sezóně nasázel už osmnáct. "Snažím se víc střílet," popisoval jednoduchá zakončení proti kladenskému gólmanu Orctovi.

Góly si byly dost podobné. Vždy se protáhl hostující obranou, ovšem nepouštěl se do kličky gólmanovi. "Všiml jsem si, že když bych šel do blafáku, tak by mě zřejmě atakoval obránce. Proto jsem zkusil střelu v obou případech a vyšlo to," říkal křídelník Vítkovic, které z Liberce získaly v Havířově hostujícího beka Ovčačíka, opačným směrem putovali Seman a Dressler.

Zakončení pilují i v tréninku

Výsledky ambiciózního týmu jsou zatím jako na houpačce. Ustálit se je zatím nepovedlo ani novému kouči Fryčerovi. "Kdybychom tak věděli, čím to je. Myslím si, že i v zápasech, které výsledkově dobře nedopadly, jsme hráli solidně. Bohužel to je o vstřelených gólech. Když šance proměníme, tak zápasy zvládáme. To platí o celé sezóně," všiml si Irgl.

Logicky se tak tým snaží více zaměřovat na ofenzívu, Ostravané pilují zakončení i v tréninku. Teď se to i projevilo, dali dvakrát pět branek. Kladno zlomili třemi góly v rozpětí pouhých 52 vteřin během 22. minuty zápasu. "Bylo moc fajn, že nám tak vyšel začátek druhé třetiny, ale fakt, že padly branky v rychlém sledu za sebou, považuji spíše za náhodu," krčil rameny Irgl, který dal první gól zápasu a pak odstartoval i kanonádu Vítkovic v úvodu druhého dějství.

Kladnu nepomohlo nic

Kladno sice v Ostravě statečně bojovalo, ale na body tentokrát hosté neměli nárok. "Rozhodl začátek druhé třetiny, kdy jsme dostali tři góly během necelé minuty. Bohužel některé zápasy nás v nedávné minulosti připravily o cenné síly, takže v Ostravě jsme podali nejhorší výkon za poslední dobu," prohlásil kouč Kladna Zdeněk Müller.

K selhání mužstva na začátku druhé třetiny v podstatě neměl co říci. "To se nám ještě nestalo. Při prvním gólu nám ujel Irgl, když byli obránci příliš daleko od sebe, pak jsme zaváhali při rozebírání hráčů a chybovali v obranném pásmu. Nepomohly oddechový čas ani vystřídání gólmanů, prostě nic," smutně dodal Müller.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články