Hlavní obsah

Plzeň prohrála ve šlágru s Kometou. Oceláři měli nabito na Hané, vítězná série Varů pokračuje

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Zlína vyhráli v úterním utkání 15. kola Tipsport extraligy na domácím ledě nad Litvínovem 5:2. Úřadující mistři z Brna slaví výhru 4:2 na ledě plzeňských Indiánů. Karlovy Vary vyhrály šestý zápas v řadě, v Mladé Boleslavi jim k tomu stačil jediný gól. Chomutov v duelu plném zvratů prohrál s hradeckým Mountfieldem 3:4 v prodloužení. Olomouc pak prohrála doma s Třincem 3:6. Již 2. října se předehrával duel Pardubice - Liberec (4:1), kolo uzavře středeční dohrávka Sparty s Vítkovicemi.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Brněnská radost. Hokejista Komety slaví gól na plzeňské ledě v utkání extraligy. V detailu střelec Leoš Čermák.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté Zlína dostali v úvodu Vervu pod obrovský tlak, ale gólově se prosadili jen jednou po přesném zásahu Pavla Kubiše. Náskok pojistili až ve druhé části hry zásluhou přesilovkové trefy Ondráčka. Hosté pak sice dvakrát dokázali snížit, duel však nezdramatizovali, jelikož vždy po pár desítkách sekund znovu inkasovali. Utkání mělo dva hrdiny a oba v dresu Zlína. Kubiš se blýskl hattrickem, svým prvním v kariéře, jeho parťák Tomáš Fořt nasbíral čtyři asistence.

Vary slaví šestou výhru v řadě

Souboj Mladé Boleslavi s Karlovými Vary byl duelem rivalů ze spodní části tabulky a dalo se čekat, že nebude k vidění nějaká kanonáda. Nakonec rozhodl o vítězi jediný gól. Radovat se mohli hosté a to až ve 38. minutě, kdy využil přesilovku Plutnar.

Kašpar poslal Indiány na lopatky

Plzeňští Indiáni rozpoutali v utkání s úřadujícím mistrem z Brna už během první třetiny pořádnou přestřelku. Kometa vedla 2:0, ale Západočeši manko v poslední minutě první části hry po trefě Stacha smazali. Jenže ještě před úvodní sirénou stihli hosté urvat znovu těsné vedení. Pak už nechávali střelci vynikat gólmany. Až v poslední minutě do odkryté klece pečetil výhru hostů Kašpar. Kometa je prvním týmem, který si z Plzně odvezl v této sezóně plný počet bodů.

Piráti padli v prodloužení

Chomutov už během první části hry nabral dvoubrankové manko. Nejprve se trefil v početní výhodě Vincour, aby necelé dvě minuty před koncem třetiny zasadil druhý úder Pirátům Zámorský. Jenže ve druhém dějství se tým Vladimíra Růžičky vzchopil a vzdoroval favoritovi. Odměnou za snahu byly Severočechům přesilovkové trefy Valacha a Knota. Do vedení pak dokonce poslední tým tabulky poslal útočník Koblasa. Zvratům však nebyl konec. Pavlík gólem na 3:3 vybojoval pro hosty prodloužení, které trvalo necelou minutu. Pak Cingel vystřelil Hradci bod navíc.

Oceláři koncertovali na Hané

Olomouc na domácím ledě dostala lekci od Ocelářů. Ti po první třetině vedli o tři branky a ve 26. minutě dokonce navýšili na 5:1. Bez problémů tak Třinečtí mašírovali k vítězství. Hanáci sice v závěru zlepšili pohyb, ale stačilo to jen na korekci skóre. Olomouc prohrála čtvrtý zápas v řadě.

15. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Zlín - Litvínov 5:2
Branky: 14., 39. a 53. Kubiš, 22. Ondráček, 27. Nosek - 26. Trávníček, 39. Petružálek
Chomutov - Hradec Králové 3:4 v prodloužení
Branky: 25. Valach, 29. Knot, 38. Koblasa - 11. Vincour, 19. Zámorský, 56. Pavlík, 61. Cingel.
Mladá Boleslav - Karlovy Vary 0:1
Branka: 38. Plutnar.
Plzeň - Kometa Brno 2:4
Branky: 14. Čerešňák, 20. Stach - 20. a 60. Kašpar, 12. Čermák, 13. Zaťovič.
Olomouc - Třinec 3:6
Branky: 21. Knotek, 27. Irgl, 52. Škůrek - 6. Svačina, 10. Gernát, 13. Krajíček, 22. Cienciala, 26. Bukarts, 34. Werek.

Reklama

Související témata: