Hlavní obsah

Třinec - Karlovy Vary 2:1Karlovy Vary prohrály vinou dvou vlastních gólů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Werek 1 : 0
8. Werek 2 : 0
23. Balán 2 : 1
Záznam online reportáže

Třinečtí hokejisté porazili v 16. kole extraligy na svém ledě Karlovy Vary 2:1. Hosté, kteří zvítězili v předchozích šesti zápasech, prohrávali 0:2 po první třetině vinou dvou vlastních branek. Obě byly připsány kanadskému útočníkovi Ethanu Werekovi. Skončila tím neprůstřelnost gólmana Energie Filipa Novotného, která trvala 171 minut a 45 sekund.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Z gólu se radují třinečtí hráči (zleva) Jiří Polanský, Ethan Werek, Martin Gernát, Vladimír Svačina a Martin Adamský.

Článek

Zápas ovlivnily dva útočné fauly karlovarského kapitána Skuhravého, které skončily shodně vlastním gólem. Nejdříve se brankář Novotný v sedmé minutě sám připravil o neprůstřelnost. Hostující gólman si totiž srazil zády puk za čáru poté, kdy se střela Wereka odrazila od obou tyček a šla ven z branky.

O 29 sekund později zasáhl Novotný proti střele kanadského útočníka, ale následně zazmatkoval Rohan. Obránce Karlových Varů chtěl puk z předbrankového prostoru uklidit do bezpečí, místo toho ale trefil odkrytou vlastní branku.

Skóre 0:2 bylo pro hosty ještě milosrdné, protože gólové šance ještě zahodili Hrňa, Matyáš a Ciencialův pokus zastavila tyč. Hosté si i vinou čtyř oslabení nic moc extra nevytvořili, na střely prohráli úvodní dějství 2:14.

Také v prostřední části měl Třinec převahu a vypracoval si více příležitostí, jenže jediný gól v ní vstřelili hosté. Energie sice nezakončila přečíslení dva na jeho gólem, ale z druhé vlny se k dorážce probil do rozhozené obrany Balán a pohodlně snížil.

Jen na jedno střídaní naskočili ve třetí třetině do hry členové elitní formace Třince Růžička a Bukarts, než je trenér Varaďa stáhl. Poslední kapkou bylo, že Růžička ztratil v útočném pásmu puk, Kohout ale jeho chybu nepotrestal z přečíslení dva na jednoho.

Uklidnit mohl domácí Adamský, jeho tečovaná střela skončila na břevně. Třinec to ale nemuselo mrzet. Přečkal i závěrečný nápor hostů a se svým oblíbeným soupeřem neztratil ani bod posedmé v řadě.

16. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Werek, 8. Werek - 23. Balán (Kohout, Plutnar). Rozhodčí: Kubičík, Šír - V. Hanzlík, Gebauer. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. Diváci: 4614.
Třinec: Hrubec - Krajíček, Gernát, D. Musil, Galvinš, Matyáš, M. Doudera - Martin Růžička, Marcinko, Roberts Bukarts - Svačina, Polanský, Adamský - Hrňa, Werek, Dravecký - O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.
Karlovy Vary: F. Novotný - Plutnar, Šenkeřík, Kovačevič, Podlipnik, Sičák, M. Rohan, Šafář - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Roman Vlach, T. Mikúš - Gorčík, Skuhravý, Stloukal - Kohout, Balán, Lapšanský. Trenéři: Pešout a Mariška.

Reklama

Související témata: