Hlavní obsah

Návrat do Hradce? Kluci koupili šampáňo a slavili. Byla i tombola, vtipkuje Smoleňák

Hradec Králové

Oblíbenec hradeckých fanoušků Radek Smoleňák se už zase prohání pod Bílou věží. Po měsíční štaci ve švýcarském celku Rapperswil-Jona se ostřílený útočník vrátil zpět do východočeského klubu, který mu přirostl k srdci.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radek Smoleňák v dresu královéhradeckého Mountfieldu.

Článek

„Vytvořili jsme si pěkné vztahy, takže s trenérem a vedením jsme byli celou dobu v kontaktu. Říkal jsem jim, jaká je situace. Věděl jsem od kluků, jak se jim daří. Stačily tedy dva, tři telefonáty a bylo to hotové," komentoval svůj opětovný návrat urostlý hokejista, jenž v probíhající sezoně odehrál v dresu Mountfieldu HK šest utkání, v nichž si připsal tři asistence.

V kabině se od spoluhráčů dočkal vřelého přijetí. „Kluci byli z mého návratu nadšení a možná šťastnější než já. Vyndali z kasy pět tisíc, koupili šampáňo, chlebíčky a slavili. Zářily reflektory, byla i tombola," žertoval Smoleňák, který v Hradci Králové podepsal novou dvouletou smlouvu s možností uplatnění opce ze strany klubu. Jeho vedení od něj očekává zvýšení produktivity i důrazu v předbrankovém prostoru.

Ze Švýcarska přicestoval obávaný střelec v dobré náladě, i když si v Rapperswilu moc radosti neužil. Ze sedmi zápasů, které v tamní lize sehrál, ovládl tým pouze jediný. Doma porazil Servette Ženevu 4:3. „Přesto v klubu nebyla jediná negativní věc, což je při těch výsledcích obdivuhodné," připomněl Smoleňák smutnou realitu. Nováček švýcarské nejvyšší soutěže se totiž krčí se sedmi body na samém dně tabulky.

„Nedávali jsme absolutně góly, což bylo občas frustrující. Ale překvapilo mě, že přestože tým zná svoje hokejové hranice, tvrdou pracovitostí, systémem a týmovým pojetím ten talent hodně nahrazuje. I když to zní vzhledem k výsledkům divně," vykládá jednatřicetiletý forvard.

Smoleňák během měsíčního působení zaznamenal gól a asistenci (proti Servette). Další trefy nepřidal, důvěry kanadského trenéra Tomlinsona si však užíval. „Hodně jsme si rozuměli, byl super. Věřil mi, hrál jsem pokaždé v zápase přes dvacet minut, nechával mě hrát všechno."

Na spolupráci do konce sezony se ale Smoleňák s klubem nedomluvil a nyní se už soustředí jenom na Hradec Králové. „Udělám maximum pro to, abychom byli úspěšní," dodává.

Reklama

Související témata: