Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Liberec 5:2Mladá Boleslav porazila v derby lídra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Hudáček 0 : 1
6. Najman 1 : 1
9. Knotek 2 : 1
12. Knotek 3 : 1
24. Filippi 3 : 2
43. Klepiš 4 : 2
46. Skalický 5 : 2
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili v 19. kole extraligy na domácím ledě v derby s Libercem 5:2 a po skalpu pražské Sparty si připsali druhou výhru nad lídrem tabulky. Z vítězství se Boleslav radovala potřetí za sebou. Liberec se i přes porážku udržel v čele.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost hráčů Boleslavi - ilustrační foto

Článek

Úvodním tlakem se prezentovali hosté, ale v první velké šanci se ocitl domácí Knotek, který orazítkoval tyčku. Do vedení šli Bílí Tygři, když úvodní přesilovku zápasu zužitkoval po přihrávce Kvapila Hudáček. Liberci však vedení vydrželo jen necelou minutu.

Od betonu brankáře Schwarze se puk dostal k Najmanovi, který svou druhou extraligovou brankou v kariéře srovnal na 1:1. Za tři minuty našel Knotek bekhendem místo pod Schwarzovým betonem a za stavu 2:1 pro Boleslav šel do liberecké branky další gólman s mladoboleslavskou minulostí Will.

Toho na ledě přivítal Knotek forhendovou střelou z pravého kruhu a svým druhým gólem zvýšil na 3:1. Na prolomení střeleckého půstu si musel počkat až do třináctého zápasu a hned se trefil dvakrát.

Úvod druhé části patřil opět Bílým Tygrům, kteří dobrý nástup tentokrát dokázali vyjádřit i gólově. Lenc, jenž nastoupil na ledě svého mateřského klubu poprvé jako soupeř, našel na brankovišti volného Filippiho, který si osladil gólem návrat na extraligový led po angažmá v Chabarovsku.

Do třetí třetiny vstoupili lépe domácí. Skalický na levém kruhu našel přesně Klepiše, který se z tohoto prostoru příliš často nemýlí. Skóre uzavřel Skalický, jenž dorážkou vlastní střely zvýšil na 5:2 pro Boleslav.

19. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 5:2 (3:1, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. Najman (Pacovský), 9. T. Knotek (Kotvan), 12. T. Knotek (D. Šťastný), 43. Klepiš (Skalický), 46. Skalický (Vondrka, Dlapa) - 6. L. Hudáček (M. Kvapil), 24. Filippi (Lenc, M. Kvapil). Rozhodčí: Hodek, Hejduk - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:6, navíc J. Vlach a Ševc (oba Liberec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3897.
Mladá Boleslav: Krošelj - Kotvan, Dlapa, Němeček, Pláněk, Bernad, Kurka, Hrdinka - Skalický, Klepiš, Vondrka - Pacovský, P. Musil, M. Látal - M. Procházka, T. Knotek, D. Šťastný - L. Pabiška, Najman, Kousal. Trenéři: Hořava, Rulík a Patera.
Liberec: Schwarz (9. Will) - Šmíd, Doherty, Derner, Stříteský, Ševc, Havlín - L. Hudáček, Redenbach, Valský - M. Kvapil, Filippi, Lenc - L. Krenželok, P. Jelínek, Ordoš - Zachar, J. Vlach, Jeník. Trenéři: Pešán a Augusta.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice