Hlavní obsah

Třinec - Brno 4:3 PPOceláři v repríze finále porazili mistra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Bartejs 0 : 1
22. Bukarts 1 : 1
24. Růžička 2 : 1
31. Kašpar 2 : 2
47. Doudera 3 : 2
55. Holík 3 : 3
62. Hrňa 4 : 3
Záznam online reportáže

Třinečtí hokejisté porazili v repríze posledního extraligového finále mistrovskou Kometu Brno 4:3 v prodloužení. Domácí v zápase 19. kola třikrát skórovali v přesilových hrách, Erik Hrňa v 62. minutě v početní výhodě i rozhodl. Vítěznou premiéru v třinecké brance tak mohl oslavit Petr Kváča a i díky němu Třinec proti Brnu ukončil sérii pěti porážek.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Úpornou bitvou byla repríza posledního finále extraligy. Zleva Leoš Čermák z Brna a třinečtí hráči Tomáš Marcinko a Lukáš Krajíček.

Článek

Třinec začal na domácí poměry spíše opatrně až rozvážně. Po vlažné úvodní desetiminutovce se chopila iniciativy Kometa, která si aktivním napadáním na domácích vynutila několik chyb. Tu první ještě ve 13. minutě po střele Muellera zastavilo břevno, ale v 18. minutě už uhodilo. Tlak Komety zúročil tečovanou střelou pod horní tyčku a gólman Kváča v třinecké premiéře poprvé inkasoval.

Charakter zápasu ze startu druhé části úplně převrátila vyloučení. Domácí se po faulu Muellera usadili v útočném pásmu a Bukarts ve 22. minutě zužitkoval ideální Růžičkovu přihrávku. Vzápětí putoval na trestnou lavici Mallet a už po 33 vteřinách dal ve hře pět na čtyři vedoucí gól Růžička, který znovu ve spolupráci s Bukartsem pohotovou dorážkou z úhlu snadno trefil poodkrytou branku. Během 141 sekund Oceláři otočili skóre.

Třinec měl úvodní desetiminutovku druhé části pevně pod kontrolou a hosté se vinou vyloučení vůbec nedostali do hry. Po ráně Hrni je od třetího gólu ochránila tyč.

Pak ale přesilovky vrátily půdu pod nohy i Kometě. Ciencialův faul po parádní kombinaci v 31. minutě zblízka potrestal Kašpar a v podstatě z první lepší pasáže mistra ve druhé části vyrovnal. Při další přesile mohl Kašpar poslat Brno opět do vedení, ale také Kváčovi pomohla tyčka.

Třinec přiblížil k výhře ve 47. minutě Doudera, který si popojel na levý kruh a zápěstím překonal Vejmelku. Ale podobně pět minut před koncem znovu vyrovnal Holík, který z tandemu se Zaťovičem mířil přesně pod břevno.

Soupeři v závěru netaktizovali a šli za vítězstvím. Nerozhodl však domácí Werek ani Dočekal na protější straně. Utkání tak opět vyřešila početní výhoda - vyloučení Zaťoviče využil při hře čtyři na tři Hrňa.

19. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 4:3 v prodl. (0:1, 2:1, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Roberts Bukarts (M. Růžička, Hrňa), 24. M. Růžička (Roberts Bukarts, Marcinko), 47. M. Doudera (Marcinko), 62. Hrňa - 18. Bartejs (P. Holík, Mueller), 31. Kašpar (Zaťovič, P. Holík), 55. P. Holík (Zaťovič). Rozhodčí: Hradil, Kika - Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:4. Využití: 3:1. Diváci: 5035.
Třinec: Kváča - Roth, Krajíček, D. Musil, Galvinš, Adámek, M. Doudera - M. Růžička, Marcinko, Hrňa - Svačina, Polanský, Adamský - Dravecký, Werek, Roberts Bukarts - O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Barinka, Štencel, Gulaši, Schaus, Malec, Bartejs - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Kašpar, L. Čermák, Kusko - Mallet, J. Hruška, Dočekal - Horký, R. Zohorna, Plášek. Trenéři: L. Zábranský st., Horáček, Pokorný a Oslizlo.

Reklama

Související témata: