Hlavní obsah

Tlačenice na špici hokejové extraligy. Vede Liberec, stejně bodů mají i Třinec a Vítkovice

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Třince vyhráli v úterní dohrávce 18. kola Tipsport extraligy na domácím ledě nad Hradcem Králové 3:1. Oceláři se díky výhře bodově dotáhli na vedoucí Liberec, oba celky mají shodně 37 bodů, stejně jako bronzové Vítkovice. Ty zdolaly na domácím ledě Olomouc 4:1. Hradec Králové klesl na čtvrtou příčku.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Třince se radují z gólu. Zleva Roberts Bukarts, Vladimír Dravecký, Ethan Werek, autor branky Milan Doudera a Lukáš Krajíček.

Článek
Fotogalerie

Oceláři věděli, že když zvládnou dohrávku, dotáhnou se na lídra tabulky. A začali zostra. Už ve druhé minutě je poslal do vedení v přesilovce Doudera. Hradec odpověděl v oslabení, kdy se prosadil Dragoun. Dramatický zápas na stranu Třince překlopila v prostřední dvacetiminutovce trefa Ondřeje Kovařčíka a vítězství Ocelářů pečetil chvíli před koncem gólem do prázné branky Adamský. Třinec tak vyhrál šestý zápas v řadě.

Také Vítkovice potvrdily skvělou formu z poslední doby, vyhrály šest z posledních sedmi zápasů. Neměly problém ani s Olomoucí, jež předtím uspěla třikrát v řadě. Ve Vítkovicích ale neměli Hanáci nárok. Už do poloviny duelu nabrali tříbrankové manko a nakonec se čestného úspěchu dočkali až chvíli před koncem. To však Holec korigoval jen na 1:4.

Hokejová Tipsport extraliga - 18. kolo:
Třinec - Hradec Králové 3:1
Branky: 2. Doudera, 27. O. Kovařčík, 60. Adamský - 6. Dragoun
Vítkovice - Olomouc 4:1
Branky: 11. Lev, 14. Tybor, 29. Kucsera, 53. Baranka - 57. Holec

Reklama