Hlavní obsah

Konec snu o NHL? Kovář už dva dny netrénoval a zvažuje návrat do Evropy, píší v zámoří

Providence/Praha

Už je tomu měsíc, co po svém konci v NY Islanders podepsal zkušební kontrakt s Providence ve farmářské AHL, kde zkouší přesvědčit šéfy Bostonu, že by si zasloužil pozvánku do prvního týmu Bruins v NHL. Jenže té se český hokejový útočník Jan Kovář nedočkal ani poté, co se Medvědům v závěru minulého týdne na delší dobu zranil jeden z jejich klíčových forvardů Patrice Bergeron. Podle zpráv ze zámoří je dost možná Kovářova americká štace u konce...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaká bude hokejová budoucnost českého útočníka Jana Kováře?

Článek

Osmadvacetiletý písecký odchovanec si přitom v Providence nevede špatně. V deseti odehraných zápasech vstřelil čtyři góly a přidal pět asistencí. Jenže novinář Mark Divver referující o záložním týmu Bruins pro list Providence Journal nyní na svém Twitteru přišel s nečekanou novinkou.

„Jan Kovář poslední dva dny s Providence Bruins netrénoval. Prý zvažuje možnosti, které údajně zahrnují KHL, švýcarskou a českou ligu. Není jisté, jestli jsou nějaké nabídky ze Severní Ameriky," napsal Divver.

Ten také upozornil na Kovářovu slabinu, která může vedení Bostonu odrazovat v jeho povolání do NHL. „Jedinou pochybností u Jana Kováře je tempo hry. Jinak je to hráč s excelentním hokejovým IQ, tvoří hru a umí i přitvrdit," pokračoval Divver.

Kovář uzavřel na začátku jako nedraftovaný volný hráč roční jednocestnou smlouvu na dva miliony dolarů s Islanders, místo v kádru ale nezískal. Na začátku října jej Ostrované formálně poslali na farmu, ale nedali mu na ní příležitost o NHL dál bojovat.

Po posledních zprávách ale není jasné, zda Kovář v Providence setrvá. Vrátí se zpátky do KHL, kde v Magnitogorsku působil posledních pět sezon a získal s ním dva Gagarinovy poháry? Nebo zvolí jinou evropskou destinaci? Či se rozhodne dál bojovat za mořem o NHL? Jasněji by mohlo být už v příštích dnech.

Reklama

Související témata: