Hlavní obsah

Welsh Dynamu nepomohl, chomutovskou jízdu řídili Svoboda s Růžičkou

Chomutov

Do souboje celků z nejspodnějších pater extraligové tabulky nasadily Pardubice v Chomutově i kanadského útočníka Jeremyho Welshe, který nasbíral 27 startů ve slavné NHL, když hrál ve třech klubech. Ani zkušený centr, jenž v minulých dvou sezonách působil v německé DEL, nezabránil debaklu. Poslední Piráti Chomutov se po přesvědčivém vítězství 6:1 přiblížili k předposledním Pardubicím už jen na rozdíl čtyř bodů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radost z první branky v podání hokejistů Chomutova.

Článek

Parádní večer prožila především chomutovská produktivní dvojice Tomáš Svoboda-Vladimír Růžička mladší. Svoboda se blýskl dvěma góly a jednou asistencí, a to právě proti klubu, za který nastupoval ještě v úvodu této sezony. Pardubicím, které jej uvolnily na sever Čech výměnou za Skokana, se tak sportovně pomstil tím nejlepším způsobem. Syn chomutovského trenéra Růžička mladší po třech asistencích přidal před koncem i gólovou pojistku na triumf domácích.

Bývalí kolegové proti sobě

Zápas byl i vzájemnou konfrontací trenérů, kteří spolupracovali v Chomutově po jeho postupu do extraligy. Asistentem Vladimíra Růžičky byl v té době právě nynější hlavní pardubický kouč Břetislav Kopřiva.

Růžičku těšilo, že Piráti navázali na předchozí domácí výhru nad Spartou 5:0. „Už se nám malinko lépe dýchá. Pořád jsme ale poslední, jediným cílem je dotáhnout se na třinácté místo.

Důležité bylo, že jsme nad Pardubicemi brzy vedli 3:0. Nakonec to bylo jednoznačné vítězství," hodnotil před novináři. Pochválil i brankáře Peterse. „Má výbornou formu, od ní se odvíjí i celkový projev týmu," kvitoval Růžička přínos kanadského gólmana.

Pardubický Břetislav Kopřiva netajil zklamání. „Nepodali jsme dobrý výkon, nemá cenu se na něco vymlouvat. Chybělo nám, abychom dali za nepříznivého, ale ještě hratelného stavu nějaký kontaktní gól. Za stavu 0:3 v náš neprospěch už to bylo složité, Chomutov si vývoj pohlídal a přidal po našich chybách další branky," konstatoval trenér předposledního celku tabulky.

Reklama