Hlavní obsah

Pardubicím léčba Lubinou (zatím) body nepřinesla, Kovář vystřelil Plzni výhru

mm, panSport.cz
Aktualizováno

Ani s novým trenérem Ladislavem Lubinou na střídačce neukončili hokejisté Pardubic sérii neúspěchů. V 25. kole Tipsport extraligy prohráli v Karlových Varech 3:4 a připsali si už devátou porážku v řadě. To návrat útočníka Jana Kováře ze zámoří náramně prospěl Plzni. Zkušený forvard se prosadil v samostatných nájezdech a vystřelil Západočechům bonusový bod navíc na ledě Litvínova (1:2). V dalších zápasech si Třinec poradil s Chomutovem 4:1, liberečtí Bílí Tygři přehráli Vítkovice 4:0, Olomouc porazila Zlín 2:1 a Hradec Králové udolal Mladou Boleslav 2:1 v prodloužení.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Nový hlavní trenér Pardubic Ladislav Lubina.

Článek
Fotogalerie

V utkání prvního s posledním žily naděje Chomutova jen úvodní třetinu. V prostřední části Oceláři v sestavě i se staronovou posilou Tomášem Kundrátkem využili absence vyloučeného Bretta Flemminga, vstřelili mezi 27. až 38. minutou tři góly a o vítězi bylo prakticky rozhodnuto. Šanci Šimona Hrubce na čtvrté čisté konto v sezoně sebral třineckému brankáři za stavu 0:4 Klhůfek pouhých šest sekund před koncem zápasu.

Až do závěrečné třetiny čekali na góly diváci na stadionu Ivana Hlinky v Litvínově. Na vedoucí trefu Vojtěcha Němce dokázal v oslabení odpovědět Gerhát a o vítězi nerozhodlo ani prodloužení. V nájezdech osvědčil svoji technickou dovednost Jan Kovář, který po marném pokusu prosadit se do NHL znovu po letech oblékl plzeňský dres a svůj comeback ihned ozdobil vítězným gólem.

V krizi se topící Pardubice s bývalým excelentním útočníkem Lubinou poprvé v roli hlavního kouče na své střídačce sice v Karlových Varech bojovaly, dokázaly zlikvidovat dvoubrankové manko, ale na body ani tentokrát nedosáhly. Dvakrát se trefil domácí forvard Jakub Flek a Východočeši si připsali devátou prohru v řadě.

To ve zcela jiném rozpoložení se nacházejí olomoučtí hokejisté. Hanáci porazili Zlín díky dvěma gólům obránce Jiřího Ondruška 2:1 a uspěli pošesté za sebou a podeváté z posledních 10 zápasů. Mountfield udolal Mladou Boleslav 2:1 v prodloužení, třetí výhru Východočechů po sobě zařídil v čase 61:18 obránce Petr Zámorský.

Vítkovice zaznamenaly čtvrtou prohru v řadě, dva góly Liberce dal Libor Hudáček, třetí nulu v ročníku vychytal Roman Will.

Hokejová Tipsport extraliga - 25. kolo:
Třinec - Chomutov 4:1
Branky: 38. a 57. Chmielewski, 27. Werek, 37. Marcinko - 60. Klhůfek
Karlovy Vary - Pardubice 4:3
Branky: 13. a 51. Flek, 2. Roman Vlach, 49. O. Beránek - 14. S. Treille, 38. Hrabal, 59. Dušek
Litvínov - Plzeň 1:2 po samostatných nájezdech
Branky: 57. Gerhát - 44. V. Němec, rozh. sam. nájezd J. Kovář
Liberec - Vítkovice 4:0
Branky: 8. a 55. L. Hudáček, 12. Lenc, 46. P. Jelínek
Hradec Králové - Mladá Boleslav 2:1 v prodloužení
Branky: 32. Smoleňák, 62. Zámorský - 53. T. Knotek
Olomouc - Zlín 2:1
Branky: 27. a 33. Ondrušek - 43. Z. Okál

Reklama