Hlavní obsah

Litvínov uplatnil opci na brankáře Januse a útočníka Válka

Slovenský hokejový brankář Jaroslav Janus a útočník Lukáš Válek budou i v příští sezoně hrát v extraligovém Litvínově. Vedení Vervy na oba uplatnilo opci a chce s nimi jednat o prodloužení smluv na delší období. Klub o tom informoval na svém webu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Plzeňský útočník Jan Kovář před brankářem Litvínova Jaroslavem Janusem.

Článek

Devětadvacetiletý Janus se do Litvínova vrátil před touto sezonou poté, co předloni odešel do Slovanu Bratislava, kde ale nedostal šanci chytat a následně od listopadu zamířil do Liberce. Předtím v Litvínově působil ročnících 2015/16 a 2016/17.

V této sezoně odchytal účastník tří mistrovství světa 30 utkání s průměrem 2,23 branky na zápas a s úspěšností zákroků 92,34 procenta. Dvakrát udržel čisté konto. Bývalý hráč pražské Sparty má na kontě v české extralize celkem 132 utkání s průměrem 2,42 gólu na zápas, úspěšností 91,57 procenta a devětkrát vychytal nulu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva brankář Litvínova Jaroslav Janus a Jan Kovář z Plzně.

Ondřej Hájek

Čtyřiadvacetiletý Válek prožívá nejlepší sezonu v kariéře, v 21 duelech za Litvínov si připsal 13 bodů za 11 branek a dvě asistence. Nastoupil také v 15 zápasech za prvoligové Litoměřice a zaznamenal devět bodů za pět branek a čtyři přihrávky. Odchovanec Litvínova v extralize dohromady nasbíral ve 160 utkáních 34 bodů za 24 gólů a deset asistencí.

Reklama

Související témata: