Hlavní obsah

Třinec i bez tří klíčových hráčů udolal v prodloužení Spartu

TŘINEC

Hokejisté Třince v nedělním utkání 39. kola extraligy porazili Spartu 3:2 v prodloužení a v tabulce se bodově dotáhli na šestou Slavii. I bez tří marodů Peterka, Vůjtka a Polanského tak přerušili sérii tří proher. Zápas se Spartou rozhodl nejlepší muž zápasu Tomas, který zajistil domácím druhý bod 74 sekund před koncem prodloužení.

Článek

Krušnější start si dnes Sparta sotva dokázala představit. Sudí Smeták se s ní nemazlil, za deset minut jí vyloučil šest hráčů a nekonečné oslabení hosté snad ani nemohli přestát bez úhony. Přesilovku pět na tři využil v sedmé minutě Skořepa, který Kroupovu střílenou nahrávku usměrnil mezi Dubovy chrániče. Víc na seriálu přesilovek ale Oceláři nevydělali.

Obtížná zkouška z úvodu však Pražany neporazila na zem. Když zkonsolidovali řady, byli nebezpečnější. Také jim přišla vhod dlouhá převaha o dva muže, v níž třinecký trojlístek šachovali tak dlouho, až Ton z levého křídla prostřelil Vojtka. Sparta mohla z tlaku v závěru první části výsledek i otočit, ale Vojtka už nepřekonala.

Vypjaté okamžiky šly ve druhé části stranou. Oba týmy se umravnily a tím ubylo i napínavých momentů. Konec třetiny zase ovládli Třinečtí, leč Duba se překonával; vychytal Štefanku s Tomasem, Tesařík přestřelil a Martynkovi před odkrytou klecí puk přeskočil hokejku. Sparta dokázala ubránit ještě dvouminutové oslabení, ale dvě sekundy před sirénou neuhlídala na brankovišti Haška, který se vložil do Danečkova nahození z rohu.

Soupeře mohli domácí v závěru definitivně dorazit. Duba se však znovu vyznamenal po nádherném sólu Tomase i při gólové dorážce Skořepy. Za takový hazard Oceláři pykali a vedení jim uzmul Langhammer, jenž poslal do sítě vyraženou ránu Tona. Na nájezdy se už v prodlouženi evidentně nikomu čekat nechtělo. Útoky se valily ze strany na stranu, velkolepý průnik se špatnou koncovkou si zopakoval neúnavný Tomas, ale pak se přece jen dočkal, když 74 sekund před koncem nastavení parádním švihem pod horní tyčku rozhodl.

Oceláři Třinec - Sparta Praha 3:2 v prodl. (1:1, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Skořepa (Kroupa), 40. Hašek (J. Daneček ml.), 64. Tomas - 15. P. Ton (Vykoukal), 55. Langhammer (P. Ton). Rozhodčí: Smeták - Čech, Chytil. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:1. Diváci: 3082.
Třinec: Vojtek - Tesařík, Výtisk, D. Seman, Pácal, Kroupa, Frolo, Bartoň - Martynek, Skořepa, Pavelek - Korhoň, Štefanka, Tomas - J. Daneček ml., Kolusz, Hašek - Steber, Hampl, Vrba. Trenéři: Juřík, J. Daneček st. a Mach.
Sparta: Duba - Ptáček, Stehlík, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, Tabaček, Protivný - Sivek, J. Hlinka, Hlaváč - P. Ton, Netík, Kratěna - Dragoun, Langhammer, Klimt - Hromas, Vrbata, Podlešák. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Reklama

Související témata: